16.10.2024.

07:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Statistika kaže: Timi Maks Elšnik najefikasniji fudbaler Crvene zvezde! (FOTO)

Prema podacima statističke platforme ”Sofaskor”, internacionalac Slovenije zadužio je visoku ocenu 7.79, posle sedam odigranih utakmica u okviru domaćeg prvenstva. Proveo je vezni fudbaler ukupno 549 minuta na terenu, dok je u proseku bio u igri 78 minuta.

Informer

Statistika Elšnika

Pre svega nekoliko dana pisali smo da je slovenački internacionalac među top pet igrača u okviru Lige šampiona, a sada se Elšnik ističe i po određenim parametrima u Superligi. Osim što je ubedljivo najefikasniji u klubu srpskog šampiona, Timi je treći najbolje ocenjeni fudbaler u čitavom prvenstvu.

Prema podacima sa statističke platforme ”Sofaskor”, na prvoj poziciji nalazi se igrač Vojvodine Aleksa Vukanović, potom sledi najveći adut Novog Pazara - Adem Ljajić, dok Elšnik zauzima treću poziciju. Na statistici ispod uračunati su i bivši igrači crveno-belih In Bum Hvang, kao i Srđan Mijailović, ali se oni više ne računaju jer su zadužili dres Fejenorda, odnosno Al Vasla.

Informer

Statistika Elšnika

Ako je suditi po statistici, na proteklim utakmicama Elšnik se najviše ističe u pas igri - dodavanju. Jedan od najvažnijih šrafova u ekipi Vladana Milojevića ima indeks od 87 posto preciznih dodavanja - na polovini svog tima procenat ide do visokih 92, dok je na protivničkom delu terena precizan oko 78 posto. 

Kada je reč o defanzivi, Timi po utakmici u više od četri navrata uspešno zaustavi rivala, a ono po čemu se posebno izdvaja su vazdušni dueli, gde je u proseku na sedam utakmica u 67 posto situacija izlazio kao pobednik.

Takođe, Elšnik je postigao i dva gola od početka sezone, a kada se podvuče crta jasno se može uočiti kvalitet i doprinos momka sa brojem 21 na poleđini dresa.

Ekipa iz Ljutice Bogdana je u domaćem šampionatu odigrala deset utakmica, te sa 28 bodova zauzima lidersku poziciju na prvenstvenoj tabeli.