16.10.2024.

06:28

Foto: Starsportphoto©

Sport

Reakcije navijača! "Delije" u ekstazi, Zvezda gazi, ali jednom igraču žele da vide leđa

"Delije" su u transu! Jasno je i zašto, jer su izabranici Janisa Sferopulosa ostali perfektni na startu Evrolige i sada imaju skor 3:0, dok je Fener na 2:1. Zvezdu je do pobede predvodio Džoel Bolomboj sa dabl-dabl učinkom, 18 poena i 11 skokova, s pratio ga je Nemanja Nedović sa 17 poena uz dva skoka i tri asistencije.

I pored tri vezana trijumfa trener Janis Sferopulos posle utakmice je spustio malo loptu. 

- Prerano je komentarisati za celu sezonu, odigrali smo samo tri utakmice, ali moram da kažem da je sve to zasluga igrača. Radi se o njihovom trudu, a ovo je njihov tim i ovo je timska igra i oni igraju kao tim, to je najbitnije - rekao je trener Janis Sferopulos posle utakmice. 

Informer

Zveda je ponizila Fenerbahče, 19 poena razlike učinilo je  da se tribine prazne pre samog kraja. Da domaći košarkaši jedva imaju koga da pozdrave.Poslednji put takvo razočaranje u Istanbulu, Fenerbahče je doživeo 12. novembra 2021. kada ih je takođe ponizio Armani iz Milana.Prva deonica tada je završena sa 22:3 za goste. Krajnji rezultat bio je 43:68 u korist italijanskog sastava i to je svakako jedan od najtežih poraza Aleksandra Đorđevića u trenerskoj karijeri. Između tog duela i večerašnjeg, Fenerbahče nije postigao manje poena ni na jednoj domaćoj i evroligaškoj utakmici. Imali su 59 u aprilu 2022. u tesnom porazu protiv Panatinaikosa koji je bio bolji za tri poena. Naravno, navijači šampiona Srbije likuju na društvenim mrežama. 

"Bez teksta sam. Da ti rutiniras Fener u gostima. Jezivo", komentra je jednog navijača Zvezde na društvenoj mreži "X".

"Moraću da porazmislim o nekim utakmicama iz prethodnih 10-ak godina, ali ovo večeras mora ići u top tri EL pobede, kad se uzme u obzir celokupni utisak. Neverovatan rezultat".

Nemanja Nedović je oduševio "delije".

"Nemoj da prodje ne pohvaljeno, kako igra Nemanja Nedović ljudi moji".

Ali, jako i Davidovac i dalje nerviraju navijače.

"Nadam se da će uprava najzad dovesti 4/5, vreme je da se igrači podrže. Bolomboj nema zamenu, umreće do kraja sezone, raspašće se ovako. Hitno centar! Vreme je da se raziđemo sa Jagom i Davidovcem i da se najzad dovede igrač pod kosem, da se ne gubi ritam".

Evroliga je pitala da li neko može da zaustavi Zvezdu, a jedan navijač je ekspresno odgovorio.