16.10.2024.

10:33

Foto: Starsportphoto

Sport

Euforija vlada u crveno-belom taboru! Nedović i Kalinić poslali jasnu poruku - samo neka lije!

Navijači i celokupna zvezdaška javnost oduševljeni su nakon velike pobede njihovog tima na jednom od najtežih gostovanja, a kako i da ne budu. Isto tako su i igrači zadovoljni trijumfom i igrom koju su pružili. 

Najbolji igrač Zvezde bio je Džoel Bolomboj sa 18 poena, a pratio ga je sjajni Nemanja Nedović sa 17 poena, koji je posle meča bio izuzetno srećan zbog nastupa svog tima. 

- Samo neka lije - započeo je nasmejani Nedović za "Sport klub".

Informer

 

On je postigao četiri trojke iz osam pokušaja i kako kaže - moglo je bolje. 

- Imao sam dve dosta otvorene trojke, koje sam promašio, iznervirao sam se. Ali, najbitnije je da smo pobedili, da smo skinuli još jednu utakmicu na strani i ideo dalje, u petak je nova utakmica - rekao je košarkaš crveno-belih. 

Bio je upitan Nedović sa ovaj meč, ali je uspeo da se oporavi. 

- Uspeo sam da se oporavim za tri dana, ne znam ni ja kako, ali imam svoje načine. Malo me je stigao umor u poslednjoj četvrtini. Jeste odbrana ključ, ja nisam neki defanzivac iskreno, ali kad vidim kako ostali kidaju jedni za druge, nekako probudi želju i u meni - zaključio je Nemanja Nedović.

Svoje utiske nakon meča izneo je i Nikola Kalinić, koji je meč završio sa sedam poena, uz četiri skoka.

Informer

 

Volim kada se kida, kada se igra pošteno, kada se daje maksimum. Nekada će se pobediti, nekada izgubiti, ali to je moje shvatanje života i košarke, uvek treba igrati maksimalno. I drago mi je da se za sada tako igra, u ovih par utakmica i to će uvek dati rezultat. Naravno, biće prilagođavanja protivnika, biće skautinga, biće poraza, ali lepo je igrati ovako timski, podržavati jedni druge, delimo loptu i ja uživam u takvoj igri - započeo je Kalinić za "Sport klub".

On je imao posebnu motivaciju protiv bivšeg kluba, a u narednom kolu crveno-beli dočekuju Barselonu. Krilni košarkaš očekuje ludnicu na tom meču. 

- Očekujem iskreno da će da bude ludnica. Ali očekujem da ćemo iskontrolisati emocije, da ćemo kontrolisati ritam, igrati čvrsto. Barselona je sjajna ekipa, ništa ne smemo da im damo za džabe. Ako nad pobede, nadigraju, super - zaključio je Kalinić.