16.10.2024.

14:33

Foto: Starsportphoto

Sport

Nedović kakvog "delije" priželjkuju! Ovakav je zaista pakao za sve protivnike! (VIDEO)

Od njega se svake sezone mnogo očekuje, ali se veliki broj navijača i razočara u njega na kraju iste. Oduvek je srpski bek imao partije koje su ga isticale i njegov kvalitet nikada nije bio upitan, međutim, konstanta godinama predstavlja veliki problem.

Crvena zvezda je prošlu sezonu u Evoligi završila na niskom 16. mestu sa svega 11 ostvarenih pobeda, a ako se po jutru dan poznaje, ovogodišnja će biti potpuna suprotnost od prethodne.

Otvorili su crveno-beli sezonu sa perfektinh 3-0 i trijumfima nad Parizom, Baskonijom i Fenerom, od čega su dva meča bila na strani, započeli ovogodišnje izdanje najelitnijeg evropskog takmičenja.

Igrač koji se definitivno ponajviše istakao u ova tri meča je upravo Nemanja. Zvezdin bek ima drugi najveći prosek po broju postignutih poena u karijeri u Evroligi (15.7). Jeste da je odigrano svega tri utakmice, međutim ovaj Nedović ima neku drugačiju energiju, igra sa mnogo više samopouzdanja i ponaša se kao pravi lider. Prosto, verujete mu kada je lopta u njegovim rukama. Takođe, ako pogledamo samo utakmice u gostima, prosek srpskom asu skače na 19 poena po meču. 

Krenuo je furiozno na utakmici sa Parizom i postigao 21 poen, da bi u narednom kolu postigao devet poena u trijumfu nad Baskonijom, doduše, na toj utakmici na parketu je proveo svega 11 minuta. Sinoć je ponovo bio odličan, meč je završio sa 17 poena, a izdvajaju se trojke koje je šutirao 4/8. 

Da ga ne ureknemo, ali ono što je Nemanja pokazao u dosadašnjem toku sezone definitivno obećava. Upravo to je onaj Nedović kakvog ga "delije" žele, a sa njim, takvim, crveno-beli mogu mnogo. 

Zvezda u petak (20.00) igra protiv Barselone, očekuje se krcata Arena i crveno-beli imaju idealnu priliku da nastave sa perfektnom sezonom u Evroligi.