17.10.2024.

11:43

Foto: kk crvena zvezda

Sport

Bomba na Malom Kalemegdanu! Dolazi reprezentativac, "delije" u transu

Mesecima se o tome spekuliše, a izgleda da je došlo vremen da Filip Petrušev postane igrač Zvezde, prenosi portal Sportske,net.  Dodaje se da će na poziciji krilnog centra deliti minutažu sa Majkom Daumom.

Informer

Zvezda i Olimpijakos bili su blizu dogovora, ali nakon povreda Nikole Milutinova i Mustafe Fala, Atinjani su odlučili da zadrže srpskog centra. Ipak, sitacija se sada drastično promenila, pa je usledio preokret u pregovorima sa Zvezdom.

Milutinov i Fal se vraćaju u tim,  što Filipa stavlja u nezavidan položaj, jer će njegova minutaža biti sve manja. Nema sumnje da Petrušev ne igra koliko bi želeo. Na tri meča u Evroligi je u proseku igrao oko dvanaest minuta i imao 5.7 poena uz 2.7 skokova.  Na jedinom meču u šampionatu Grčke dao je 16 poena uz pet skokova.

Podsećamo na Olimpijskim igrama u Parizu osvojio bronzanu medalju sa reprezentacijom Srbije, a prošle godine je uzeo i srebro na Svetskom prvenstvu. Nedavno je pričao o povratku u Zvezdu.

- Sve do pre nekoliko dana, nisam znao kakva će biti moja situacija, da li ću otići u Crvenu zvezdu, gde bih mogao više da igram i nastavim nakon Olimpijskih igara, gde sam imao 20-30 minuta po utakmici. Kao mlad igrač, za mene je najvažnije da igram kako bih postao bolji. Imao sam jednu sezonu u Efesu gde nisam igrao, što me je koštalo da se vratim na nivo na kom treba da budem - istakao je Petrušev nedavno za grčke medije.