17.10.2024.

13:55

Foto: Starsportphoto

Sport

"Delije" će biti ljute! Kalinić pričao o navijačima Fenerbahčea

Zvezda je jedina koja u Evroligi ima tri pobede u nizu, a treću je upisala protiv Nikolinog bivšeg kluba Fenerbahčea. Prisetio se Kalinić nezaboravnih momenata u dresu Fenera.

- U Feneru sam proveo pet neverovatnih godina. Ne mogu da vam opišem osećaj kada se vratim  u Istanbul, kada se setim svega što smo prošli. Volim navijače, volim Fener, iskreno, iz srca. Naravno, volim navijače Zvezde i Barselon, ali ovde sam proveo pet godina. Bilo je neverovatno - iskren je bio Nikola u razgovoru za "Eurohoops".

Nakon dve godine u Barseloni ovog leta drugi put vratio u Crvenu zvezdu.  Krilni igrač crveno-belih je jedan od najboljih, ali i najbitnijih igrača celog tima, a u razgovoru za "Eurohoops" pričao je o tome  zašto je poželeo opet da običe crveno-beli dres. 

Informer

- Dosadilo mi je jedno te isto. Ne kažem da je to loše, osvojio sam Evroligu i medalje sa reprezentacijom tako, ali želeo sam da više budem uključen u sve. U Crvenoj zvezdi sam dobio poverenje. Daću treneru 130% sebe u svakom trenutku - iskren je bio Kalinić.

Priznaje da voli kada je odgovornost na njemu, kada je glavni igrač ekipe. 

- Volim kada mi neko da dobru ulogu i odgovornost. Volim odgovornost. Uspeo sam dosta toga da uradim u karijeri igrajući neke uloge, ali sada želim da budem više uključen u sve - rekao je Kalinić.

Crvena zvezda ima priliku da u sledećem kolu protiv Barselone postignu i četvrtu pobedu, čime bi se našli u društvu timova koji su od sezone 2016/17, kada je Evroliga promenila format, beležili impresivne serije na početku takmičenja. Od tada, 15 timova je ostvarilo niz od najmanje četiri pobede na startu sezone, a njih 14 se na kraju plasiralo u plej-of ili TOP 8. Timovi poput CSKA Moskve, Fenerbahča, Real Madrida i Barselone koristili su ove serije kao odskočnu dasku za uspeh, uključujući i osvajanje titula.