18.10.2024.

06:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Legenda košarke oduševljena Zvezdom: Crveno-beli su čudo!

Košarkaši Crvene zvezde večeras (20.00, Sport klub 1) dočekuju španskog velikana Barselonu u meču 4. kola Evrolige i pokušaće da sačuvaju perfektan skor na startu elitnog takmičenja. Zvezda je u dosadašnje tri utakmice ostvarila tri pobede.

Redom su padali Pariz, Baskonija, a prošlog utorka i Fenerbahče, što je bila najbolja partija Crvene zvezde u poslednjih nekoliko godina u Evroligi.

Prema Tanjevićevim rečima, ova ekipa ima potencijal da ostvari i četvrtu pobedu zaredom i da tako još jednom potvrdi fantastičnu formu sa početka sezone.

- Igra Crvene zvezde u dosadašnjem delu Evrolige je čudo! Sada je najvažnije da održe ritam i da ostanu zdravi, a to nije lako. Raspored je zgusnut, mnogo je jakih utakmica, a oni se mnogo troše u odbrani. Igraju fizički zahtevnu košarku - kaže Tanjević za Informer u najavi večerašnje utakmice protiv Barselone.

Informer

Nekadašnji selektor Jugoslavije, Italije, Turske i Crne Gore kaže da nije previše upoznat sa snagom večerašnjeg Zvezdinog rivala Barselone. Ipak, on ne veruje da su menjali svoj dugogodišnji stil igre, a to je mnogo poena, mnogo šuteva za tri poena i napadačka košarka.

- Nisam gledao Barselonu ove sezone, pa ne mogu previše da komentarišem. Uvek su igrali napadački brzo, agresivno... Verujem da je tako i sada - kaže Tanjević za Informer.