18.10.2024.

17:50

Foto: Starsportphoto©

Sport

Het-trik Luke Ilića i magija Kataija za ubedljivu pobedu Zvezde!

Dobro će pamtiti ovaj dan Luka Ilić. Ovaj momak je odigrao svoju najbolju partiju od kada je član crveno-belog kluba i napunio mrežu kluba iz kojeg grada potiče. Bio je pravi fudbalski ples, navijači Crvene zvezde imaju razloga da budu radosni. Takođe impresivan performans je imao i iskusni Aleksandar Katai koji je dva puta matirao protivničkog golmana.

Od samog početka je bilo jasno da "meraklije" ne mogu da pruže otpor dosta jačem protivniku, daleko od toga da se nisu trudili, ali sve je bilo uzaludno, crveno-beli su odmah dali do znanja da su oni gazde u svojoj kući.

Svaka greška danas je bila odmah kažnjen, a "dželat" Luka Ilić nije imao nimalo milosti ni u jednom trenutku susreta.

Već u četvrtom minutu meča, on je oteo loptu protivnički igrač, a zatim započeo pravi slalom sa loptom. Nisu znali defanzivci Radničkog šta ih je snašlo, a Luka je potom elegantno poslao loptu na levu stranu, nije golman Manojlović mogao ništa da učini.

Nastavila je Zvezda svoj presing, lopta je stalno bila u šesnastercu tima iz Niša. U 17. minutu je Ilić iz cenaršuta pogodio stativu, a zatim "meraklije" raščistile situaciju. U 29. minutu susreta, trenera tima sa "Marakane", Vladan Milojević je bio primoran da ubacio Seola umesto Jegora Prucevba koji nije mogao da nastavi igru.

Nije to nikako omelo crveno-belo, Luka Ilić je nastavio po svom i u 34. minutu je sjajno ispratio akciju koju je započeo Olanjinka, potom je lopta došla do Rodića koji je uputio centaršut, a Zvezdin as je iz drugog plana iskoristio centaršut i glavnom je poslao loptu u gol.

Treću recku je upisao samo deset minuta kasnije, kombinaciju su ponovo započeli Olanjinka i Rodić, a onda je lopta došla do vunderkinda Crvene zvezde Andrije Maksimovića koji je  šutirao, Manojlović je uspio odbije loptu, ali ona je došla do Ilić koji je desnom nogom zatresao mrežu.

Nastavila je Zvezda da se igra sa svojim protivnikom, sevale su šanse, publika koja nažalost nije pristigla u velikom broju je imala šta da gleda na stadionu "Rajko Mitić".

U drugom poluvremenu šansu je dobio i Zvezdin veteran Aleksandar Katai. On je svoju šansu iskoristio na najbolji mogući način.

Na teren je istrčao u 56. minutu, a samo dva minuta kasnije je iskoristo asistenciju Nemanje Radonjić i povisio prednost svog tima. 

U 60. minutu ponovo je popularni "El Magiko" verne pristalice crveno-belog kluba, samo što je sada bio asistent Piter Olanjinka. Poraz Nišlija u samom finišu utakmice uspeo je da ublaži Ivelja golom u 90. minutu za konačnih 5:1.

Bio je ovo dominantan perforamans crveno-belog tima koji bi im mogao biti vetar u leđa pred gostovanje Monaku u Ligi šampiona koje je na programu u utorak.