19.10.2024.

06:40

Foto: printscreen

Sport

Na današnji dan: Brodolom Zvezde na "Marakani" (VIDEO)

Imala je Crvena zvezda dva puta šansu da se u međunarodnim takmičenjima sastaje sa Borusijom Menhengladbah. Navijači se rađe sećaju 1979. godine kada je srpski velikan prošao dalje, ali... Baš na današnji dan odigrana je ona manje draga utakmica "delijama" kada su Nemci u Beogradu slavili sa 3:0. 

Menhengladbah je praktično u Beogradu rešio pitanje pobednika u dvomeču drugog kola Kupa šampiona. Nakon samo 15. minuta igre Šefer je matirao Stojanovića. Do poluvremena je preko Jupa Hajnkesa bilo 2:0, a konačan rezultat u finišu meča postavio je Simonsen. 

Crveno-beli su u prethodnom kolu iste sezone eliminisala Slago Roverse, dok je Borusija bila bolja od mađarskog Vašaša. Nemci su pred svojim navijačima bili još ubedljiviji pošto su slavili sa 5:1  u četvrtfinalu zakazali okršaj sa Inzbrukom. 

Nemački velikan je eliminisan tek u polufinalu i to od kasnijeg osvajača - Liverpula. 

CRVENA ZVEZDA: Stojanović - Jelikić, Babić, Muslin, Keri - Bogićević, Petrović, Nikolić - Sušić, Džajić. Trener: Gojko Zec

MENHENGLADBAH: Klef - Fogc, Klinkamer, Vitkamp, Banhof - Šefer, Simonsen, Vimer, Del Hej - Kulik, Hajnkes. Trener: Udo Latek