19.10.2024.

08:20

Foto: profimedia

Sport

Jasna poruka Terzića! Zvezdin Mesi neće napustiti "Marakanu" ispod ove cifre! (VIDEO)

Ovaj mladi fudbaler, poznat kao "Zvezdin Mesi", privukao je interesovanje velikih evropskih klubova, ali transfer neće biti moguć pre juna, kada Maksimović puni 18 godina.

- Zvalo me je sedam, osam ozbiljnih klubova. Po propisima još ne može da ide, tek u junu puni 18 godina. Još uvek nema formiranu cenu, ali to neće biti ispod 20.000.000 evra – i oni su spremni da plate taj iznos, plus bonuse. Sve je to hrabrost naše klupske politike, gde smo verovali u njega, stavili ga da igra derbi, da igra u Milanu - rekao je Terzić u emisiji "Miljanov korner".

Informer

Andrija Maksimović

Terzić je dalje naglasio važnost pružanja šanse mladim igračima, čak i uz greške:

- Ne zaslužuje dete od 17, 18, 19 godina da igra, to znaju svi, ali stavi ga! Istrpi dečije bolesti, istrpi greške, ako želiš dobro svom klubu i ako ne želiš da živiš na državnim jaslama. Mora da se pojača rad u omladinskim školama, da imamo bolje trenere i infrastrukturu, a ja ću biti zagovornik da se naredne sezone broj bonus igrača podigne na tri.

Terzić je istakao i druge mlade talente u timu, poput Adema Avdića i Veljka Milosavljevića, i naglasio kako je Liga šampiona idealna prilika za promociju mladih fudbalera.

Rekao sam Milojeviću: Vlado, daj da iskoristimo Ligu šampiona i ispromovišemo klince. Nije samo tu Andrija Maksimović, već i Adem Avdić i Veljko Milosavljević – to su tri top talenta kakve Zvezda nije imala u poslednjih deset godina. Pogledajte šta se sa Maksimovićem desilo posle jedne utakmice, Evropa vapi za mladim igračima - zaključio je Terzić.

Taj deo možete pogledati na snimku od 27:39: