20.10.2024.

18:44

Foto: Starsportphoto©

Sport

Sferopulos oprezan pred Budućnost! Moramo da odgovorimo na njihovu energiju i igru

Crveno-bele sutra od 19 časova u Podgorici očekuje derbi protiv ekipe Budućnosti u okviru 5. runde regionalnog takmičenja. Aktuelni šampion u Crnu Goru stiže posle bolnog poraza od Barselone i to posle produžetka (98:94) u četvrtom kolu Evrolige. 

Izabranike Janisa Sferopulosa očekuje težak zadatak u "Morači", s obrzirom da su domaćini neporaženi ove sezone u ABA ligi, dok Beograđani imaju skor 2-2. Grčki stručnjak je svestan kvaliteta protivničkog tima.

- Igramo protiv tima koji je do sada neporažen u ABA ligi. Ta činjenica pokazuje njihov kvalitet uz dobru košarku koju igraju. Mi zato moramo da budemo potpuno spremni da odgovorimo na njihovu energiju i da odigramo vrlo pametnu utakmicu - rekao je grčki stručnjak na klupi Zvezde.

Informer

 

Slično razmišlja i šuter crveno-belih Rokas Gedraitis. 

- Dobro poznajemo ekipu Budućnosti, igraju na domaćem terenu, i na startu ove sezone igraju jako dobro o čemu govori i rezultat, bez poraza su. Očekuje nas težak posao, igraju izuzetno agresivno sa puno energije, imaće svoje navijače iza sebe - kazao je Rokas.

Biće ovo za srpskog šampiona u neku ruku dobra provera pred još jedno teško gostovanje u Evroligi, pošto u četvrtak igraju protiv Reala u Madridu.