22.10.2024.

17:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

KRAJ! Nezapamćeni potop Zvezde u Monaku! (VIDEO)

Jedini gol za Zvezdu dao je Šerif Ndijaje, dok su za Monako pogađali dvaput Takumi Minamino, jednom Bril Embolo, Vilfred Singo i Magnes Akljuš!

Crvena zvezda je sezonu započela porazom od Benfike 2:1 na "Marakani", a kasnije je doživela debakl i od Intera u Milanu 4:0.

Protiv Monaka probaće da popravi utisak i dođe do prvih bodova u Ligi šampiona, mada kladionice nisu baš ubeđene da tim Vladana Milojevića ima neke velike šanse.

MONAKO - CRVENA ZVEZDA 5:1 (2:1) (KRAJ)

Strelci: Minamino 21, 70, Embolo 45+4, Singo 54, Akljuš 90+6 - Ndijaje 27

Grad: Monte Karlo.

Stadion: Luj Drugi.

Kapacitet: 16.360.

Sudija: Tobijas Štiler (Nemačka).

Žuti kartoni: Kerer (Monako), Maksimović (Crvena zvezda).

MONAKO: Majecki - Vanderson, Singo, Kerer, Enrike (od 77. Dijata) - Zakaria, Kamara (od 77. Mihal) - Aklijuš, Minamino, Ben Segir (od 46. Golovin) - Embolo (od 77. Ilenikena).

Trener: Adi Hiter.

CRVENA ZVEZDA: M. Ilić - Seol, Spajić, Điga, Olanjinka - Elšnik, Krunić (od 60. Rodić) - Duarte (od 7. minuta Dalsio), Maksimović (od 75. Kanga), Silas (od 60. L. Ilić) - Ndijaje (od 75. Katai).

Trener: Vladan Milojević

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ U MONTE KARLU, ZVEZDA JE DOŽIVELA DEBAKL I PORAŽENA JE SA 5:1! 

90+6. minut - Akljuš stavlja tačku na debakl Zvezde!

90. minut - Sreća uz Zvezdu, Golovin iz izgledne situacije šutira visoko preko gola.

85. minut - Monako će ovaj meč privesti rutinski kraju, a imaće i igrača više, pošto Milojević nema više prava na izmenu.

82. minut - Još jedan igrač Zvezde napustio je utakmicu povređen! Piter Olanjinka ne može da nastavi meč, drži se za skočni zglob, a sada se i Dalsio uhvatio za koleno!

Informer

80. minut - Zvezdin medincinski štab mora da ukaže pomoć povređenom Piteru Olanjinki. Izašao je van terena, videćemo da li će se i vratit.

75. minut - Vladan Milojević na teren je poslao Aleksandra Kataija i Gelora Kangu, kako bi doneo kakvu-takvu stabilnost na sredini terena i sprečio još gori debakl.

72. minut - Stativa Golovina! Raspada se Zvezda!

70. minut - Potop Zvezde! Takumi Minamino pogodio je drugi put na ovom meču! Sudija Štiler pustio je prednost pošto je Spajić igrao rukom. Još jedna komična reakcija fudbalera Zvezde.

67. minut - Bila je to još jedna šansa za "kneževe". Akljuš je dobio dobru loptu, pucao je iz voleja, ali visoko preko gola.

62. minut - Još jedna velika šansa za Monako! Preko gola šutira Vanderson, mnogo sreće za Zvezdu!

58. minut - PONIŠTEN GOL MONAKU! Embolo je igrao rukom pre nego što je uterao loptu u mrežu, ostaje 3:1!

Informer

56. minut - Na pomolu je debakl Zvezde! Embolo je pogodio za 4:1, a još veći problem može da bude sudar golmana Marka Ilića i Seola, koji su ostali na zemlji. Strelac je reprezentativac Švajcarske, smeši se potop beogradskom timu!

54. minut - AU KAKVA GOLČINA MONAKA! Štoper Monaka Vilfred Singo raspalio je po lopti sa preko 35 metara! Bila je to bomba koju Marko Ilić nije mogao da brani!

52. minut - Velika šansa za Monako! Akljuš je centrirao za Golovina, probao je Rus iz neposredne blizine, ali odlična reakcija Marka Ilića, koji je sprečio treći gol "kneževa".

51. minut - Golman Zvezde Marko Ilić sjajno je intervenisao, a potom je Seol uprskao napad Beograđana. Umesto da šutira odmah, oklevao je, pa je lopta završila u korneru.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, menjao je trener Monaka, ušao je Golovin umesto Ben Segira.

Informer

PRVO POLUVREME

45+6. minut - Umalo da Zakarija nokautira Zvezdu! Gađao je glavom, maltene je savladao Ilića, ali lopta je otišla pored gola! Kraj prvog poluvremena, neverovatna dešavanja na stadionu "Luj Drugi"!

Zvezda je bila bolja u većem delu prvog poluvremena, ali gubi sa 2:1. Monako je koristio šanse i greške Zvezde, a sudija Tobijas Štiler propustio je priliku da dosudi penal za crveno-bele posle očiglednog gaženja Pitera Olanjinke.

45+4. minut - Neverovatne stvari dešavaju se u Monte Karlu! U jeku najveće dominacije Crvene zvezde, Monako je opet poveo! Strelac je Bril Embolo, koji je iskoristio novi kiks odbrane Zvezde! 

45. minut - Nema penala za Zvezdu! Nemački sudija Tobijas Štiler nije ni dobio signal iz VAR sobe, iako je bilo očigledno da je fudbaler Monaka žestoko nagazio Olanjinku u kaznenom prostoru tima iz kneževine. Prosto neverovatno!

44. minut - Olanjinka je ostao da leži u kaznenom prostoru Monaka! Da li je ovo novi penal za Zvezdu?

41. minut - Prekršaj je iznudio Andrija Maksimović. Odlično deluje Zvezda u drugom delu prvog poluvremena. Ponovo će Elšnik imati šansu da centrira, ali ovog puta nema opasnosti.

35. minut - Ogromne probleme Monaku pravi Šerif Ndijaje. Sada je iznudio faul Singa, koji zasad jedva izlazi na kraj sa napadačem Crvene zvezde.

27. minut - ŠERIIIIIIIIIF! Pogađa Šerif Ndijaje u 27. minutu iz penala! Odlično je izveo Senegalac najstrožu kaznu posle faula koji je iznudio. Šutirao je posred gola izuzetno jako, ništa nije mogao Majecki!

26. minut - Penal za Zvezdu! Šerif je probio sjajno po levoj strani, oborio ga je Kerer! Sudija Štiler pokazuje na belu tačku!

21. minut - Kakav propust odbrane Crvene zvezde! Ostao je Silas u neuspeloj ofsajd zamki, a to je iskoristio Takumi Minamino i doneo prednost domaćinu! Lako je savladao Marka Ilića! VAR je kratko proveravao, ali bilo je jasno da je Zvezdin fudbaler ostao u neuspeloj ofsajd zamki.

Informer

13. minut - Ponovo opasno pred golom Monaka! Uposlio je Silas rezervistu Dalsija, koji je bio prespor, pa je Vanderson otklonio opasnost. Novi korner za Zvezdu!

10. minut - Strašna prilika za Monako! Opet posle prekida! Probao je Tilo Kerer, ali na sreću po Zvezdu, pored gola ide udarac nekadašnjeg beka PSŽ-a.

7. minut - Au kakva šansa za Olanjinku! Odlično je centrirao Elšnik iz kornera, zahvatio je loptu glavom Nigerijac, ali golman Majecki bio je na mestu!

Umesto Duartea, na terenu je Dalsio.

5. minut - Bruno Duarte se uhvatio za zadnju ložu. U punom trku se uhvatio za levu butinu, pa će Vladan Milojević verovatno morati da izvrši izmenu.

Informer

4. minut - Mnogo sreće za Zvezdu! Vanderson je uposlio Ben Segira, koji je šutirao preko gola Marka Ilića iz izgledne situacije!

2. minut - Imala je Zvezda korner, dobro je centrirao Elšnik, ali napravio je Šerif Ndijaje faul u napadu. Lopta za Monako.

1. minut - Počela je utakmica u Monaku, sa centra su krenuli igrači Zvezde.

PRE UTAKMICE

18.41 - Navijači Crvene zvezde, popularne "delije", grupisale su se u posebnom boksu na stadionu "Luj Drugi" u Monaku.

Informer

18.34 - Utakmicu na stadionu "Luj Drugi" uživo će pratiti nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, a danas as Monaka - Džordan Lojd! 

Informer

 

18.31 - Fudbaleri Crvene zvezde povukli su se u svlačionicu, uskoro se očekuje izlazak dveju ekipa na teren! Sa druge strane, sve je veći broj navijača srpskog šampiona, ali oni neće biti smešteni na jednom delu stadiona. Očekuje se da "delija" bude oko 2.000. 

Informer

 

18.24 - Crveno-beli se uveliko zagrevaju za početak meč, a njihovo prisustvo na terenu izazvalo je reakciju i navijača! 

18.20 - Sva sreća pa će na utakmici biti "delija" inače bi meč bio odigran u pozorišnoj atmosferi, nedostojnoj Lige šampiona. Sve veći broj pristalica crveno-belih stiže na tribine stadiona "Luj Drugi", a može se čuti i navijačke pesme. 

18.16 - Vladan Milojević na klupi ima dva rezervna golmana - Draškića i Gutešu, defanzivce Rodića i Lekovića, vezne igrače Kangu, Dalsija i Ilića, te ofanzivce Kataija, Milsona i Radonjića. 

18.13 - Fudbaleri Crvene zvezde izašli su na zagravenje! 

Informer

 

18.09 - Do početka utakmice ostalo je nešto više od pola sata, a tribine stadiona "Luj Drugi" već su solidno popunjene! 

18.04 - Kad smo već kod crvenih kartona... Glavni arbitar Tobijas Štiler poznat je u svetu fudbala kao čovek lak na javnim opomenama. Nemac se ne libi da od starta deli kartone, a ove sezone ja na šest utakmica u svim takmičenjima podelio već 18 žutih i dva crvena kartona. Uz to, dosudio je i dva penala, oba u Bundesligi i oba na utakmici Holštajn Kila. 

17.59 - Sa druge strane, Monako je razočarao svoje navijače pošto je odigrao samo 0:0 protiv Lila. Istina, Kneževi su od starta drugog poluvremena igrali sa igračem manje pošto je direktan crveni karton zaradio Teze. 

17.53 - Crveno-beli su put Monaka krenuli nakon ubedljive pobede nad niškim Radničkim u petak. Zvezda je slavila sa 5:1, a šansu da se nađe na terenu u Ligi šampiona het-trikom zaradio je Luka Ilić. Strelac preostala dva gola bio je Aleksandar Katai, koji je postao najbolji strelac u istoriji Superlige. Ne bi bilo veliko iznenađenje ukoliko "Magiko" dobije minute na stadionu "Luj Drugi". 

17.48 - UEFA je za meč na stadionu "Luj Drugi" delegirala iskusan sudijski tim iz Nemačke. Glavni arbitar je - Tobijas Štiler, pomoćnici su Kristijan Gitelman i Mark Borš. Četvrti sudija je Matijas Jolenbek, dok u VAR sobi sede Benjamin Brant, i Johan Pfajfer. 

Informer

 

17.43 - Stadion "Luj Drugi" na kom će biti odigrana utakmica Monaka i Crvene zvezde prima nešto više od 16.000 navijača, a očekuje se da će podršku imati i srpski predstavnik. U prilog fudbalskom spektaklu idu i dobri vremenski uslovi budući da je trenutna temperatura u Monaku oko 20 stepeni. 

17.38 - Evo ga i sastav Monaka... Iako je bilo očekivano da Aklijuš meč počne sa klupe, Adi Hiter doneo je odluku da van tima ostavi Aleksandra Golovina: Majecki - Vanderson, Singo, Kerer, Enerike - Zakaria, Kamara - Aklijuš, Minamino, Ben Segir - Embolo

17.35 - CRVENA ZVEZDA SA DVA NAPADAČA! Vladan Milojević se odlučio za sledeći sastav: Ilić - Seol, Spajić, Điga, Olanjinka - Elšnik, Krunić - Duarte, Maksimović, Silas - Ndijaje 

17.34 - Baš kao i pre meča sa Interom, trener Crvene zvezde - Vladan Milojević, doneo je odluku da njegova ekipa na trenira na stadionu gde će meč biti odigran. Ipak, njegovi izabranici sinoć su prošetali terenom kako bi osetili atmosferu.

Informer

 

17.32 - Jedan od najboljih igrača Monaka od starta sezone je iskusni defanzivac Vanderson. Brazilac je u društvu trenera Adija Hitera govorio na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Crvene zvezde i istakao da je ovaj meč dobra šansa za nastavak pozitivnog niza rezultata.

- Poseban trenutak za mene, istina je da od skoro igram posebno dobro kao što je bilo protiv Barselone. To me vratilo u reprezentaciju što je odlično, stvari idu u pravom smeru u ovom momentu - rekao je Vanderson.

17.27 - Crvena zvezda i Monako bili su rivali pre dve sezone u grupnoj fazi Lige Evrope. Francuski klub upisao je dve pobede pošto je u Beogradu bilo 1:0, dok su na stadionu "Luj Drugi" Kneževi slavili sa 4:1. 

Strelac jedinog gola na "Marakani" bio je Bril Embolo, a u revanšu posebno dominantan je bio Kevin Foland postigavši het-trik. Utešan pogodak za crveno-bele na Azurnoj obali postigao je Gelor Kanga. 

17.24 - Monako u dobroj formi dočekuje današnji meč, pored toga što su neporaženi od starta sezone, četa Adija Hitera je na prethodnih deset utakmica kod kuće u evropskim takmičenjima pretrpela samo dva poraza, uz tri remija i čak pet pobeda. 

17.20 - Poznato je da Vladan Milojević za večerašnju utakmicu ne može da računa na Omrija Glazera, Ognjena Mimovića i Vanju Drkušića, a spisak igrača koji su krenuli juče put Monaka možete pročitati OVDE. 

17.14 - Ništa manje komplimenata na račun rivala nije rekao ni strateg Monaka - Adi Hiter. Austrijanac je istakao da je Crvena zvezda bolja od zagrebačkog Dinama, a "modri" su u drugom kolu uspeli da osvoje bod protiv Kneževa na svom stadionu. 

- Teško je uporediti ovaj tim sa Dinamo Zagrebom, na primer. Mislim da su kvalitetniji. Imaju interesantne igrače kao što su Silas, koji je nekoliko sezona igrao za Štutgart ili mladi Maksimović, produkt njihove škole koji već igra na visokom nivou. Odigrali su veoma dobro prvo poluvreme protiv Intera, kao i meč sa Benfikom. Zaslužili su da pobede u toj utakmici, tako da ćemo morati da budemo oprezni. Dobar su tim i dolaze sa ambicijom da pobede kako bi ostali u trci za prolaz - jasan je bio Hiter. 

Informer

 

17.11 - Trener Crvene zvezde - Vladan Milojević, govorio je na jučerašnjoj konferenciji za medije i istakao da je Monako veoma dobar, ali da je zbog trenera Adija Hitera klub iz Kneževine sličniji nemačkom nego francuskom stilu igre. 

- Monako ove sezone igra jako dobar fudbal i po meni su vrlo blizu Pari Sen Žermenu. Očigledno je da je Adi Hiter dolaskom promenio DNK ekipi, igra se agresivno, dinamično, sa puno trčanja i direktnih, brzih završnica. Jako dobro je implementirao ideje, igrači su ih dobro prihvatili i svakako imaju dosta samopouzdanja što se tiče igranja u Ligi šampiona i Ligi 1 - rekao je Milojević. 

17.04 - Crvena zvezda nakon dve odigrane utakmice u elitnom društvu još uvek nije osvojila bodove. Benfika je bila bolja od srpskog šampiona na "Marakani", dok je u prethodnoj rundi Inter slavio na stadionu "Đuzepe Meaca". 

17.00 - Dobrodošli na blog posvećen utakmici 3. kola Lige šampiona, gde Crvena zvezda gostuje Monaku. Ovde možete pronaći sve informacije vezane za tu utakmicu, kao i prenos iz minuta u minut.