23.10.2024.

06:48

Foto: Starsportphoto

Sport

Oglasili se sudijski eksperti! Evo da li je Zvezda oštećena za penal protiv Monaka

Sudijski eksperti Dejan Nedić i Dejan Santrač matraju da je Zvezda oštećena protiv Monaka. Na snimku se jasno vidi kako je jedan igrač domaćina zgazio po stopalu Olajinku.

Međutim, sudija Štiler se nije oglasio, a nije reagovala ni VAR soba, u kojoj su takođe bili Nemci. Nedić i Sanstrač smatraju da je to bio jedanaesterac za šampiona Srbije.

- Slučajnost ili nenamera ne abolira sudiju, ovo je čist kazneni udarac. Nismo navijački orijentisani, nego stručno i realno. Kazneni udarac jer je aktivan u igri jer je zgažen. Nemci su u VAR sobi, to je kolegijanost, neće da ga isprave. Ovo je jasna i očigledna greška sudija - rekao je za RTS  Dejan Nedić.

Informer

- Teška situacija za glavnog sudiju jer nije očekivao tu centaršut, bilo je gaženje i vidimo da Olajinka može da odigra glavom, a da defanzivac ne gleda napadača. Nehotice ga gazi. To gaženje proizvodi saplitanje i Olajinka ne može da ode na loptu. To je bio prekršaj, gde god se desilo bio bi prekršaj, a sudija to ne vidi - kazao je Santrač.

VAR sudija je morao da interveniše.

- Više zameram VAR sudiji za ovaj propust. Iz nekog iskustva sam siguran da se ovakav propust ne bi desilo u Italiji ili Španiji. U Engleskoj i Nemačkoj se ovakve stvari dešavaju. Da je sudio neko iz Italije, ne bi bilo propusta. To je uzrok greške... - istakao je Santrač tokom gostovanja na TV Arena Sport nakon ubedljivog poraza Zvezde.

Bonus video