23.10.2024.

11:44

Foto: EPAIMAGES

Sport

Saznajemo: Zvezda se ne zaustavlja, naciljala zamenu za Bolomboja!

Mfiondu Kabengele je trenutno pod ugovorom sa italijanskom Venecijom, a iz KK Crvena zvezda veruju da bi mogao da bude nova opcija pod košem, nakon saznanja da će Džoel Bolomboj biti van terena od četiri do šest nedelja.

Crvena zvezda je u utorak veče već reagovala i dogovorila pozajmicu Filipa Petruševa iz Olimpijakosa.

Međutim, dolazak Petruševa već ranije bio je planiran, ali se sa realizacijom odugovlačilo još od prošlog leta. Okolnosti su se, nakon povrede Bolomboja, značajno promenile, pa je Zvezda izašla na tržište sa namerom da osim Filipa, dovede još jednog igrača pod košem.

Nezvanično, meta je pomenuti Kabengele, koji ima iskustvo igranja i u NBA ligi. Pre Venecije, nastupao je za AEK, a ranije je nosio dresove poznatih NBA ligaša - Bostona, Klivlenda i Los Anđeles Klipersa.

Informer

Mfiondu Kabengele u dresu Klipersa

Ostaje da se vidi na koji način će rukovodstvo Crvene zvezde uspostaviti dogovor sa Kabengeleom i njegovim klubom Venecijom. Kada je reč o njegovim košarkaškim karakteristikama, visok je 208 centimetara i težak 113 kilograma. Odlikuje ga jako dobra igra u defanzivi, na čemu insistira Janis Sferopulos, mada u napadu nije tako dominantan kao Bolomboj.

Crvena zvezda sutra (20.45, Sport klub 1) igra utakmicu 5. kola Evrolige, a u pitanju je gostovanje Real Madridu, koji je vrlo loše započeo sezonu. Ostaje da se vidi hoće li klub do utakmice uspeti da registruje Petruševa, mada u ovom momentu nisu velike šanse za to.