23.10.2024.

12:30

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Čuveni trener brutalan posle debakla! Zvezda je od Monaka mogla da primi 12 komada!

Prema njegovom mišljenju, razlika u kvalitetu između Zvezde i evropskih klubova poput Monaka je očigledna, a koren problema leži u lošem pristupu sportu u Srbiji.

- Razlika u kvalitetu je jasna i to ja pričam godinama. Ne može se bez rada dobiti kvalitet. Mi ne radimo, mi se bavimo trgovinom, a ne razvojem sporta i igrača. Pročitao sam izjavu direktora Zvezde (prim. aut. Zvezdana Terzića) da Zvezda nije imala ovakav tim od Barija. To je priča za malu decu, da ih niko ne čačka zbog toga kako rade i kako trguju. To je sve jako smešno - izjavio je Kosanović.

Informer

FK Crvena zvezda

Kosanović je posebno kritičan prema načinu na koji je Zvezda pristupila utakmici protiv Monaka.

- Zvezda juče nije igrala, ona je samo reagovala na igru protivnika. Kada tako igraš, stalno si u povlačenju, a tada dobijaš pet golova, a mogao si da primiš i 12. Bez kvalitetnog rada i razvoja ne možeš da se suprotstaviš evropskim timovima.

Jedan od igrača Crvene zvezde, Silas, bio je posebno na udaru Kosanovićeve kritike, a cifra od 10 miliona evra, koliko je plaćen, izazvala je sumnju.

- Ko je odredio tu cenu? Mislim da su menadžeri naduvali tu cifru. Čak i da vredi toliko, jedan igrač ne može ništa da promeni - rekao je Kosanović.

Na pitanje ko snosi najveću odgovornost za trenutnu situaciju, Kosanović nije oklevao.

- Glavni krivac je vrh Fudbalskog saveza Srbije. Oni ne reaguju, nego sve posmatraju sa strane. Prvi oni moraju da dignu glas, a zatim svi klubovi koji su nosioci ovog sporta u Srbiji. Ako se oni ne pozabave problemom, niko drugi neće moći ništa da uradi - zaključio je Kosanović.

Informer

Milorad Kosanović

Govoreći o Zvezdinoj seriji poraza u Ligi šampiona, Kosanović ne vidi svetlu budućnost.

- Ovo nije ništa koliko će biti do kraja. A ono što čeka Zvezdu u Ligi šampiona, čeka i reprezentaciju Srbije. Ako izgubimo od Švajcarske, gotovi smo, a ja mislim da će to biti tako, iako to ne želim - pesimistično je zaključio Kosanović.

Zvezda se sada suočava sa velikim izazovima u nastavku evropskog takmičenja, dok zabrinutost raste i za reprezentaciju pred ključne mečeve.