24.10.2024.

17:24

Foto: Starsportphoto©

Sport

Oglasio se trener Olimpijakosa: Petrušev je želeo u Zvezdu!

Navijači Crvene zvezde sa velikom radošću dočekali su jučerašnju vest da se na Mali Kalemegdan vratio Filip Petrušev. Srpski reprezentativac je od početka prelaznog roka dovođen u vezu sa šampionom ABA lige, ali je Olimpijakos odbijao da pusti snažnog centra. 

Nakon povrede Džoela Bolomboja, Crvena zvezda više nije mogla da čeka. Uprava kluba ekspresno je kontaktirala upravu Olimpijakosa i uspela da dogovori dolazak Filipa Petruševa na pozajmicu. Nisu u Pireju preterano  zadovoljni zbog činjenice da su ostali bez srpskog reprezentativca, ali protiv volje igrača nisu mogli da idu. 

Petrušev je insistirao da bude pušten na Mali Kalemegdan, otkriva trener Olimpijakosa - Jorgos Barcokas. Srpski košarkaš, svestan da u Pireju ne bi imao mnogo minuta, rešio je da podigne sidro i potraži sreću u Zvezdi. 

- Ne, nemam komentar oko Petruševa. Želim mu svu sreću. To je bila njegova želja, zato što veruje da će imati važnu ulogu i minutažu u Crvenoj zvezdi. Gurao je u tom pravcu i u sada je to gotovo - kratko je rekao Jorgos Barcokas. 

Informer

Saga oko budućnosti Filipa Petruševa trajala je preko dva meseca. Letos je transfer bio gotova stvar, ali su ozvaničenje posla tada sprečile povrede Nikole Milutinova i Mustafe Fola. Skraćenje Olimpijakosovog rostera uticao je na minutažu srpskog košarkaša, igrao je Petrušev sve bolje, no, kada se centarski tandem oporavio i vratio na parket, za Filipa više nije bilo mesta. 

Pored Filipa Petruševa, šuška se da Crvena zvezda juri još jedno pojačanje na centarskim pozicijama, a navodna meta je Bizmak Bijombo.