25.10.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto©

Sport

Ovo mu nije trebalo... Plavšić na udaru "delija" zbog nesportskog poteza! (VIDEO)

Prethodna sezona još se nije završila kada je Crvena zvezda ozvaničila svoje prvo pojačanje pod košem - Uroša Plavšića. Snažni centar na Mali Kalemegdan stigao je nakon sjajne sezone u dresu Mege, a za dobre partije u ABA ligi i Košarkaškoj ligi Srbije, nagrađen je mestom u avionu za Pariz, odnosno, učešćem na Olimpijskim igrama. 

Istina, Plavšić nije imao mnogo minuta u reprezentaciji Srbije budući da je pored sebe imao ale poput Nikole Jokića i Nikole Milutinova, ali je uz njih trenirao i mogao mnogo toga da nauči. Nadali su se navijači da bi novopečeni centar mogao da bude prava nadogradnja tima i ogromna ispomoć Luki Mitroviću i Džoelu Bolomboju, no... Sve je ostao samo pusti san "delija".

Plavšić je tokom pripremnog perioda nagovestio svoj potencijal, ali kada je krenula sezona potpuno je nestao. Nakon utakmice i poraza u Splitu, srpski reprezentativac sklonjen je iz rostera i do pre nekoliko dana većinu mečeva gledao je sa tribina. Ipak, povreda Džoela Bolomboja naterala je Janisa Sferopulosa da u tim vrati Uroša Plavšića, a nakon slabog izdanja protiv Reala pitanje je kada ćemo ga ponovo gledati u Evroligi. 

Da stvar bude gora... Uroš Plavšić je na meču u Madridu imao i jedan, najblaže rečeno - nesportski ispad. Iako je njegova ekipa bila u ogromnom zaostatku, snažni centar je nakon dobrog poteza zdušno slavio i to okrenut ka Serhiu Ljulju. Iskusni Španac pogledao ga je sa čuđenjem, baš kao što reaguju svi navijači Crvene zvezde na društvenim mrežama. 

Imao je Uroš Plavšić podršku navijača tokom perioda bez minuta u crveno-belom dresu, ali je nesportskim potezom uspeo i njih da okrene protiv sebe. Situacija do koje nije smelo da dođe, posebno nakon što je Valter Tavares držao čas pod košem na obe strane parketa.