25.10.2024.

18:56

Foto: Starsportphoto©

Sport

Sunovrat nekadašnjeg Zvezdinog "kapitalca"! Spiridonović oteran iz Slovenije nakon sedam utakmica...

Ozbiljni rezultati Crvene zvezde na međunarodnoj sceni tokom prvog mandata Vladana Milojevića naterali su upravu kluba na iskorak na tržištu. Trofejni Aranđelovčanin to nije dočekao budući da se sa klubom rastao početkom 2020. godine, ali jeste njegov naslednik - Dejan Stanković. Kao prvo veliko pojačanje šest meseci nakon što je legendarni Deki stigao na "Marakanu" doveden je Srđan Spiridonović. 

Popularni "Spiti" stigao je iz poljske Ekstraklase i najavljen je kao ozbiljno pojačanje. Početak je obećavao budući da je Austrijanac srpskih korena postigao dva gola na isto toliko utakmica u Superligi, ali je to od njega bilo sve pokazano u crveno-belom dresu. Kako je sezona odmicala izgubio je Stankovićevo poverenje, a nakon samo šest meseci prosleđen je na pozajmicu u Genčlerbirligi. 

Bio je to početak njegovog sunovrata budući da ni danas, pune četiri godine kasnije, Srđan Spiridonović  ne uspeva da se vrati na prepoznatljiv ritam. Posle dresa Crvene zvezde, Austrijanac je nastupao za Atromitos, Žalgiris Kaunas, Hažer, Al Salmiju, a poslednji ugovor potpisao je letos sa slovenačkom Murom, ali... 

Informer

 

Sedam utakmica odigrao je Srđan Spiridonović u taboru crno-belih, nije se proslavio, a sve je rezultiralo raskidom ugovora. 

"Srđan Spiridonović više nije član Mure posle dogovorene suspenzije ugovora. Krilni fudbaler je za Čarno-Bejle odigrao sedam mečeva u šampionatu, dok je u Union kupu dao tri gola u dve utakmice ", saopštila su iz Mure.

Dakle, Srđan Spiridonović od odlaska sa "Marakane" ne može da se vrati na prepoznatljiv nivo koji ga je krasio u sezoni 2019/20, kada je u dresu Pogona iz Šćećina bio nezaustavljiv u Poljskoj. Popularni "Spiti" pomenutu takmičarsku godinu završio je sa šest golova i tri asistencije.