25.10.2024.

16:47

Foto: Starsportphoto©

Sport

Milojević se kaje: Jako mi je žao... Olanjinku je trebalo da izvedem ranije!

Trener Crvene zvezde - Vladan Milojević, poručio je danas da je trebao ranije iz igre da izvede Pitera Olanjinku budući da je nakon gaženja u finišu prvog poluvremena dobio oteklinu koja je dovela do pucanja Ahilove tetive.

Doživela je Crvena zvezda pravi debakl u trećem kolu Lige šampiona pošto je Monako savladao sa 5:1. Ipak, u danima nakon poraza malo ko na "Marakani" priča o slabom rezultatu budući da je sezonu na stadionu "Luj Drugi" završio - Piter Olanjinka. Reprezentativcu Nigerije pukla je Ahilova tetiva i na teren se neće vraćati u skorije vreme...

Svesni su na najvećem srpskom stadionu da je Olanjinkina povreda ogroman hendikep za nastavak sezone, posebno zbog činjenice da Vladan Milojević u ovom momentu ima pravu "bolnicu" u svom timu. No, vremena za odmor i tugovanje nema, crveno-bele očekuje novi izazov tokom vikenda budući da gostuju Spartaku u Subotici. 

Pre nego što je najavio utakmicu sa Spartakom, Vladan Milojević se još jednom osvrnuo na utakmicu u Kneževini i povredu Pitera Olanjinke. 

- Teška je situacija... Imamo veliki broj povreda. Užasna povreda Olanjinke, želeo je da nastavi na poluvremenu posle gaženja iako je imao oteklinu na nozi. Taj otok je izvršio kompresiju na tetivu, koja je pukla. Jako mi je teško i žao nam je, jer je Olanjinka vrlo bitan za tim, prirastao nam je za srcu, obožavamo ga i volimo. Najveći utisak utakmice mi je bio što ga nisam izveo ranije iz igre. Dosta igrača pored njega nedostaje. Nisu to lagane povrede, već zbog kojih morate da pauzirate tri do četiri nedelje. Posle toga igrači moraju da se vrate u takmičarsku formu, a to oduzima još mesec dana. Hvala navijačima što ih ovako bodre. Imaćemo mnogo mladih igrača, fudbalera koji nisu mnogo igrali. Treba im podrška, a sa moje strane veliko poštovanje prema njima - rekao je Vladan Milojević. 

Informer

 

Smatra trener Crvene zvezde da je njegova ekipa naivno primila drugi gol, a da je sve to uticalo na krajnji rezultat na stadionu "Luj Drugi". 

- Drugi gol koji smo primili, način na koji se to desilo, to su detalji koji ne bi trebalo da se događaju. Da li je Monako ušao jače ili mi nismo kako treba? Neophodno je da budemo iskusniji, pametniji i “namazaniji”, ne možemo da primimo gol na takav način. Pre toga smo imali akciju, kao i igrača manje u polju, s obzirom na to da je Olanjinka bio van terena posle sumnjive situacije. Mislim da je to sve psihološki uticalo na ekipu - poručio je strateg Crvene zvezde.