26.10.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto©

Sport

Miljenik "delija" otišao u građevince! Evo gde je i šta radi Kastiljo! (FOTO)

Rado se navijači Crvene zvezde sećaju Segunda Kastilja! Proslavljeni reprezentativac Ekvadora četiri godine bio je član srpskog šampiona, ali nije sve vreme nastupao na "Marakani" budući da je dve sezone bio na pozajmicama u Premijer ligi. Snažni vezista branio je boje Evertona i Vulverhemptona, ali ga "delije" pamte po duploj kruni osvojenoj 2007. godine. 

Tokom boravka na "Marakani" Kastiljo je odigrao 72 utakmice i postigao 18 golova. Posebno je upečatljiva bila njegova borba na terenu zbog čega je vrlo brzo postao miljenik navijača, a na pomen njegovog imena "delije" ne ostaju ravnodušne. 

Zbog toga i dan danas mnogi od njih prate gde je i šta radi Segundo Kastiljo. Ekvadorac je privremeni trener u svom poslednjem klubu - Barseloni iz Gvajakila, čije je boje nosio od 2016. do 2018. godine, a pored trenerskog polsa snažni vezista koristi svoju popularnost kako bi u raznim reklamama ostvario dodatnu zaradu. 

Često se Kastiljo pojavljivao u reklamama za kladionice, a sada je promenio "struku" i prešao u građevinarstvo. Bivši fudbaler Crvene zvezde postao je zaštitno lice firme koja prodaje boje za krovove i premaze od kojih dom ostaje svežiji. 

Ostao je Kastiljo upamćen kao jedan od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde, ali je zahvaljujući katastrofalnom poslovanju tadašnje uprave sa "Marakane" otišao bez obeštećenja.