26.10.2024.

08:15

Foto: EPA

Sport

Stručnjak opleo po Zvezdinom igraču! Izgledao je smešno pored njih!

Crvena zvezda suočava se s ozbiljnim izazovima pred nastavak sezone u Evroligi nakon dva uzastopna poraza i povrede centra Džoela Bolomboja. Poraz od Barselone u produžetku u Beogradu i ubedljiv poraz od Reala u Madridu dodatno su otežali situaciju za crveno-bele, koji sada moraju da pronađu rešenja za pojačanje u reketu. 

Uroš Plavšić, koji je posle povrede Bolomboja dobio šansu, ali nije iskoristio priliku na očekivanom nivou.

Informer

Uroš Plavšić

- Šta Plavšić može da izgubi ako dobije rampu od Tavaresa i Ibake koji su za klasu jači i iskusniji, uđi, napravi pet penala. Čitao sam izjavu neku da je zadovoljan. Izgledao je smešno pored njih dvojice - istakao je Đurović. Takođe, slaba šuterska realizacija Zvezde, uz ukupnih 15/37 za dva i 9/32 za tri poena, dodatno je uticala na rezultat.

U narednom kolu, Zvezda će se suočiti s vodećim Žalgirisom u Kaunasu, a Đurović upozorava na važnost borbenog pristupa u tom duelu:

- Zvezda ide Žalgirisu, nema goreg momenta, oni su prvi, sami na tabeli, poslednji put su tu bili kad je Sabonas igrao za njih. Sada su prvi, bila bi puna dvorana u Kaunasu i da su zadnji. Igraće na granici faula. Žalgiris ima manji budžet od Zvezde i objektivno ima slabiji tim, ne zato što su manje plaćeni, nego zato što su slabiji.

Informer

KK Crvena zvezda - KK Real Madrid

Crveno-beli će pre toga igrati protiv Zadra, gde bi odmor glavnih igrača, poput Nedovića, mogao biti ključan za meč u Kaunasu.

Povratak Filipa Petruševa na pozajmicu do kraja sezone takođe bi mogao da osnaži Zvezdinu centarsku liniju. Đurović veruje da Petrušev, zahvaljujući svojoj inteligenciji i iskustvu u reprezentaciji uz Jokića, može doneti sigurnih deset poena po utakmici. 

Informer

Filip Petrušev

Igraće bolje u paru sa Bolombojem, najbolje igra u reprezentaciji sa Jokićem. Tako kako je igrao u reprezentaciji, kao doktorat da piše. Inteligentan je igrač, utrčava kako treba, kad Jokić primi loptu, on utrčava, zna gde će da dobije loptu, ne daje ispod 15 poena u reprezentaciji uz Jokića. Takve pasove može donekle Luka Mitrović da mu doda ili Teodosić, može od Miloša da ih dobije. Veliko pojačanje za Zvezdu. Ne mogu da kažem da ima 15, ali ima 10 sigurnih poena. Ni Bolomboj, Mitrović ni Plavšić nemaju 15 poena, ne možeš da budeš siguran, Filip će dati minimum 10 poena - zaključio je Đurović.