26.10.2024.

17:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

(KRAJ) Beograđani ubedljivi u Subotici (VIDEO)

Pitanje pobednika bilo je rešeno posle prvog poluvremena. Tokom ovog dela igre, u strelce su se upisali Silas u 18, odnosno Milan Rodić u 40. minutu i tako najavili ubedljiv trijumf. U nastavku je usledila kanonada crveno-belih, Ndijaje je pogodio u 52, desetak minuta kasnije se Milson upisao u strelce, dok je tačku stavio Katai u 72. minutu. Počasni gol za domaćina postigao je Bijelović. 

SPARTAK- CRVENA ZVEZDA 1:5 (0:2)

Strelci: Bijelović 57 - Silas 18, Rodić 40, Ndijaj 52, Milson 62, Katai 72.

Grad: Subotica

Stadion: Gradski stadion Subotica

Kapacitet: 13.020

Sudija: Nikola Radaković

SPARTAK: Dulić - Kaike, Vitorović, Bogićević, Palasios - Todoroski, Ćalasan, Kolarić, Kvaku (od 63. Ebuka), Mijić (od 47. Lukić) - Babić (od 80. Peić).

Trener: Miloš Kruščić

CRVENA ZVEZDA: Ilić - Seol, Điga, Leković, Rodić (od 72. Milosavljević) - Krunić (od 65. Krunić), Kanga - Silas (od 65. Radonjić), L. Ilić (od 78. Maksimović), Milson - Ndijaj (od 65. Katai).

Trener: Vladan Milojević

Žuti kartoni: Kaike 19.

DRUGO POLUVREME:

90. minut - Nema nadoknade, odmah je odlučio Radaković da označi kraj meča. Ubedljiva pobeda aktuelnog šampiona.

87. minut - Inicijativa je potpuno na strani crveno-belih. Deluju gosti na trenutke i nezainteresovano za gol domaćih.

84. minut - Probali su Subotičani dugom loptom da uposle Peića koji je maločas ušao u igru. Mladi napadač nije uspeo da stigne do te lopte pre Lekovića, pa je napad propao.

80. minut - Bravure Aleksandra Kataija se nastavljaju. Zaluđuje defanzivce Spartaka iskusni napadač svakojakim fintama i potezima.

Informer

 

77. minut - Potpuno je opao ritam u ovim trenucima i jasno je da oba tima samo čekaju znak za kraj susreta.

72. minut - Prelepa akcija, sjajne kombinacije okončane su pogotkom Aleksandra Kataija i to glavom! Ume veliki majstor na sve načine da postigne gol, već ih je dao 117.

70. minut - Kontroliše prostor Điga i sjajno ometa napadače Spartaka. 

66. minut - Kaike je pripretio i opasno se približio šesnaestercu gostiju, ali je odlično odreagovao Điga i otklonio opasnost.

62. minut - Naljutio je pogodak Bijelovića crveno-bele, pa su odmah priređene dve odlične akcije. Ndijaje je promašio, ali je onda usledila sjajna kombinacija Milsona i Silasa, koji je okončan golom Angolca.

61. minut - Lepa prilika za Crvenu zvezdu, probao je Ndijaj. Odličan prodor i udarac, ali je lopta prošla tik pored stative.

57. minut - Gol za domaće! Jako nespretna i loša reakcija odbrane Zvezde, pre svih golmana Ilića. Odbila se lopta posle udarca Todoroskog i to je iskoristio Bijelović.

52. minut - Ne greši Ndijaje i sada je to sigurnih 3:0. Čini se da je na ovoj utakmici pobednik odavno poznat. 

49. minut - Penal za crveno-bele! Trapava intervencija Ćalasana i igranje rukom. Kapiten Spartaka je zbog portesta dobio i žuti karton.

46. minut - Bolje deluje Spartak na početku drugog poluvremena. Očigledno im je prijao mali odmor i dogovor sa trenerom Kruščićem.

PRVO POLUVREME:

Poluvreme je. Odlična igra Crvene zvezde i rutinski odrađen posao Milojevićevih izabranika. Spartak nije odmah "pao mrtav", borio se, pokušavao, ali jednostavno je kvalitet rivala prevelik.

Informer

 

45. minut - Pokušao je Mijić i uspeo da nadskoči Đigu, ali nije lepo plasirao loptu glavom. Sudija Radaković je pokazao minut nadoknade u prvom poluvremenu.

40. minut - Fauliran je Seol na ivici kaznenog prostora Spartaka. Opasna pozicija za goste. Ilićev centaršut je Rodić spakovao u mrežu! 2:0 za Beograđane.

35. minut - Probudila je prilika Todoroskog Subotičane. Igra se sada i na polovini Zvezde, nije lopta pred kaznenim prostorom Dulića toliko.

32. minut - Ume i Spartak da "bocne"! Fantastičan prodor Todoroskog, kog je srušio Leković, ali je sudija ostao nem. Jako dobra prilika za domaće i malo posla za golmana Ilića.

Informer

 

30. minut - Opasan prodor Milsona i udarac pred Dulićem je prekinula sudijska pištaljka. Angolac se našao u nedozvoljenoj poziciji.

26. minut - Malo je nedostajalo Zvezdi da uveća prednost. Pravu zbrku pred golom nije iskoristio Ndijaj, već mu je lopta pobegla pre nego što je uspeo da šutne.

22. minut - Napadaju crveno-beli uprkos golu prednosti. Spartak se povukao nazad i deluje kao da im je pogotak gostiju uzdrmao samopouzdanje.

18. minut - GOL! Odlično se Silas snašao i glavom plasirao loptu u mrežu. Jako dobra reakcija Zvezdinog internacionalca i vođstvo za favorita - 1:0.

Informer

 

14. minut - Drži se Spartak. Nakon početka u kojem su crveno-beli dominirali loptom, uspeli su svetlo plavi da uspore napredak prvoplasirane ekipe.

8. minut - Pridružio se udarcima ka golu Spartaka i Rodić. Polako, ali sigurno gosti nameću svoju igru i dominiraju.

6. minut - Pokušaj crveno-belih preko Ndijajea. Francuski napadač je probao glavom, ali je lopta završila preko glave mladog golmana Dulića.

2. minut - Sjajan prodor snažnog Ndijajea po levoj strani i izboren korner za crveno-bele. Kanga je centrirao, ali je odlično intervenisao Vitorović.

1. minut - Počela je utakmica u Subotici. Prvi loptu u svom posedu imaju gosti i odmah pokušavaju da uposle Ndijajea u špicu.

PRE MEČA:

17.41 - Još malo atmosfere sa Gradskog stadiona.

Informer

 

17.40 - Izašli su igrači Crvene zvezde na stadion u Subotici i započeli zagrevanje.

Informer

Fudbaleri Zvezde na zagrevanju

17.16 - Što se Subotičana tiče, nalaze se u zoni ispadanja i vode grozničavu borbu sa dna tabele. 

17.05 - Poznati su sastavi za današnji duel:

SPARTAK: Dulić - Kaike, Vitorović, Bogićević, Palasios - Todoroski, Ćalasan, Kolarić, Kvaku, Mijić - Babić

CRVENA ZVEZDA: Ilić - Seol, Điga, Leković, Rodić - Krunić, Kanga - Silas, L. Ilić, Milson - Ndijaj

17.00 - Dobrodošli na tekstualni prenos utakmice Spartak - Crvena zvezda.