26.10.2024.

21:56

Foto: abaliga.com

Sport

Zvezda posle drame do pobede u Zadru! Crveno-beli imali -19, pa se provukli u neprijateljskoj atmosferi!

Izuzetno motisivani bili su Hrvati u ovom meču, a oni ozbiljnije pune halu samo kada im dođu srpski klubovi, nešto poput podgoričke Budućnosti, ali nisu uspeli da odnesu pobedu. 

Najefikasniji kod pobednika bili su Ognjen Dobrić i Kodi Miler Mekintajer sa po 16 poena, dok su Uroš Plavšić i Nikola Kalinić dodali 13, odnosno, 10 poena. 

Kod Zadra se istakao Ramljak sa 19 poena, dok je Amar Gegić dodao 18. 

Od samog strata, nošeni dobrom atmosferom, košarkaši Zadra su odlično parirali crveno-belima i relativno brzo stigli do dvocifrene prednosti. 

Informer

 

U jednom trenutku domaći su imali i veliki +19. Ipak, crveno-beli su podigli nivo igre i energije, Zadar je krenuo da promašuje i Zvezda je uspela da se vrati. 

Već na poluvremenu prednost domaćina smanjila se na svega tri poena - 44:41.

U nastavku smo videli prilično ujednačenu borbu i rezultatski egal do samog kraja meča. Treba naglasiti da je predvodnik ovog preokreta crveno-belih bio Ognjen Dobrić, koji je dobio dosta više prostora u napadu o odnosu na prethodne utakmice. 

Informer

 

Dobila je četa Janisa Sferopulosa treći period i u poslednji ušla sa tri poena plusa, ali ulazak u poslednju četvrtinu nije bio najbolji. Ponovo su domaći uspeli da povedu i trojkom Gegića otišli su na +2. 

Usledio je Zvezdin period igre i serijom od 9:2 odlaze crveno-beli na maksimalnih +5. Do kraja meča, crveno-beli su konačno uspostavili kontrolu i mirno priveli meč kraju i do kraja samo uvećali svoju prednost.