28.10.2024.

15:12

Foto: AP/Photo

Sport

Potencijalno pojačanje Zvezde pod lupom: Snagator, dominira u skoku i čuva reket!

Kao što smo već pisali, Kanađanin je odličnim partijama u Veneciji skrenuo na sebe pažnju mnogih timova, a među njima i beogradskih crveno-belih.

Korpulentni momak rodom iz Burlingtona visok je 208 centimetara i težak 113 kilograma. Brdo mišića sa izuzetno pokretnim nogama i odličnim osećaj za blokadu je za Florida stejt dominirao na koledž nivou, pa je 2019. izabran kao 27. pik prve runde od strane Los Anđeles Klipersa.

Informer

Kabengele u dresu Klipersa

Nadali su se čelni ljudi iz "grada anđela" da bi u Kabengeleu mogli da dobiju novog Deandre Džordana, na kojeg je neodoljivo podsećao izuzetnim fizičkim predispozicijama.

Poprilično skroman napadački arsenal nije obogatio, pa je zaobilažen u trenucima kada je bio na parketu.

Raspon ruku od čak 220 centimetara pruža mu ogromnu prednost kako u napadu, tako i u odbrani, koja je njegov primarni poziv.

Važi za pravog gospodara reketa, pored kojeg nema mnogo lakih poena za protivnika. Zanimljivo je što ga krasi bolji skok u napadu nego u odbrani, pa je ove sezone u Evrokupu na impresivnih deset skokova po meču, od kojih je čak četiri u ofanzivi.

Informer

Gospodari skokom

U suštini, igrač kojem nije potrebno "crtanje akcija" i lopta kako bi bio zapažen. Izuzetno zahvalan defanzivac sa ogromnom energijom i voljom.

Potencijalno dobar napadač, ali ne neko na koga se treba oslanjati da "izmisli koš".