15.05.2024.

20:30

Foto: EPAIMAGES

Sport

Skandal uoči EURA... Policija saslušala engleske reprezentativce! Saka, Sančo i Rašford godinama dobijaju stravične pretnje!

Reprezentacija Engleske uveliko se priprema za Evropsko prvenstvo i prvi meč koji ih očekuje protiv Srbije. Jasno je da će četa Gereta Sautgejta imati ulogu favorita protiv "orlova", ali daleko od toga da izabranici Dragana Stojkovića Piksija neće imati šta da pokažu protiv nadmoćnijeg i, na papiru, jačeg rivala. 

Već mesecima postoje određeni problemi unutar reprezentacije Engleske prouzrokovani nezadovoljstvom pojedinih fudbalera. Ben Vajt odbija da se odazove selektoru, sa druge strane - Erik Dajer, uveren je kako zaslužuje mesto na Evropskom prvenstvu. Sautgejt uspeva da "balansira" i održi mir, ali bi nove probleme mogao da ima zbog rasizma. 

Kako prenose mediji na Ostrvu, triling reprezentativaca - Bukajo Saka, Markus Rašford i Džejdon Sančo, saslušani su od strane policije zbog rasističkih uvreda i pretnji koje dobijaju već mesecima. Navodno, iza svega stoji nezadovoljstvo navijača povodom nastupa na prethodnom Evropskom prvenstvu kada su pomenuti fudbaleri bili tragičari poraza od Italije u finalu. 

Informer

 

Pretnje su počele još 2021. godine nakon pomenutog EURA, a na ulicama Engleske još tada je pokrenuta borba protiv rasizma u fudbalu. 

Informer

 

Šef nacionalne fudbalske policije - Mark Roberts, sa svojim timom vodi istragu kako bi zaštitio Saku, Sanča i Rašforda od napada uoči Evropskog prvenstva. Pominje se da bi zakon u Engleskoj u najkraćem roku mogao da bude promenjen kako bi se lakše i brže identifikovali "sajber nasilnici". 

- Važno je da pošaljemo poruku da ćemo goniti sve one koji na rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi zlostavljaju druge ljude. Više neće moći da se sakrivaju iza svojih tastatura - poručio je Mark Roberts. 

Saka, Sančo i Rašford trebali bi da budu deo engleske reprezentacije na narednom Evropskom prvenstvu, a pravo je pitanje u kakvom će stanju dočekati turnir zbog poslednjih dešavanja.