Autor: Jelena Nedeljković

28.05.2024.

09:28

Foto: Starsportphoto©

Sport

Spajić za Informer: Izašao spisak? Ja sam na njemu? Nisam znao...

Kao što je i najavio selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi objavio je jutros spisak igrača na koje računa na predstojećoj kontinentalnoj smotri. Među onima koji će braniti čast Srbije je i štoper Crvene zvezde Uroš Spajić. Kako je spisak izašao prilično rano, fudbaler crveno-belih još nije stigao da pogleda vesti, već se igrao kući sa detetom. 

Informer

Na čestitku Informera, delovao je vrlo iznenađeno.

- Šta, već je izašao spisak? Nisam video. Ja sam među 26? Uh, baš ste me obradovali. Ma nisam još ništa gledao, tek sam se probudio i igram se sa sinom - bila je prva Spajićeva reakcija.

Nakon što je splasnulo prvobitno uzbuđenje, rekao je da se nadao da će epilog biti ovakav.

- Nadao sam se da će biti tako. To je potvrda minulog rada i srećan sam što je selektor prepoznao moje dobre partije od kad sam se vratio u formu posle povrede. Bio sam već na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, ali nisam nikada bio na Evropskom prvenstvu. Jako se radujem. Sad nam slede pripreme, imaćemo i dve utakmice u Austriji, da vidimo gde smo i šta smo, pa onda polako - istakao je Spajić.

Informer

Spajić u duelu sa Saldanjom

- Grupa sa Engleskom, Danskom i Slovenijom nije laka, ali Spajić veruje da "orlovi" imaju kvalitet da je prođu.

- Hajde najpre da prođemo grupu, to će biti uspeh. Imamo dobar tim i verujem da možemo. Neće biti lako ni u jednoj utakmici. treba zaustaviti Kejna i zvezde poput njega. Danska i Slovenija takođe imaju dobre timove i nadaju se prolazu. Kad se igra jedan meč, sve je moguće u 90 minuta. Naše je da verujemo i da se što bolje pripremimo za predstojeće mečeve - zaključio je Spajić.