Autor: Jelena Nedeljković

28.05.2024.

12:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Stojić za Informer: Iznenadio sam se kad sam video spisak

Selektor Dragan Stojković Piksi objavio je jutros konačan spisak od 26 igrača na koje računa na predstojećem Evropskom prvenstvu, a na njemu se našao i mladi Stojić. Reč je o štoperu kojem je ovo prvo veliko takmičenje, a pretpostavka je da je poziv zaslužio odličnim partijama u sezoni za nama.

Informer

 

Mnogima je bilo iznenađenje zašto na spisku nema štopera Zenita Strahinje Erakovića i mišljenja javnosti su da je on možda trebalo da ima prednost u odnosu na Stojića, ali to ne znači da i mladi fudbaler iz Bačke Topole nije zaslužio. Malo puta se dešavalo da se na spisku nađe igrač iz domaće lige, a da nije fudbaler Crvene zvezde ili Partizana. 

Objavljivanje spiska je prespavao, a kada se probudio i video na desetine poruka, odmah je znao o čemu je reč.

- Uh, koje uzbuđenje. Oduševljen sam. Znao sam da će spisak biti danas, mada nisam očekivao da će tako rano. Spavao sam i kad sam se probudio video sam gomilu poruka. Pretpostavio sam o čemu je reč, shvatio sam da mi ljudi čestitaju. Iskreno, nadao sam se da ću biti na širem spisku, a za ovaj uži nisam smeo da garantujem. Jaka je konkurencija, imamo mnogo dobrih štopera, tako da nisam bio ubeđen da ću se naći na spisku. Ovo je svakako lepa vest i prijatno iznenađenje - počeo je Stojić za Informer. 

Informer

 

Prema njegovim rečima, znači mu što je selektor Stojković prepoznao kako je Stojić radio u proteklom periodu, a ovaj poziv ga podstiče da bude još bolji.

- Imao sam dobru sezonu. Zapravo, ne samo ja, nego ceo tim, bez njih ne bih ni ja bio ovde. Ovaj poziv je zasluga cele ekipe i hvala mojim saigračima. Lepo je što je selektor pratio utakmice i što veruje da sam među 26 najboljih srpskih igrača. Triduću se da budem još bolji - ističe Stojić.

Uveren je da Srbija može da prođe grupu na Evropskom prvenstvu.

Informer

 

- Najvažnije je da svi ostanemo zdravi. Slede nam pripreme na kojima ćemo da se uigramo i ako svi ostanemo zdravi, spremno ćemo dočekati sve rivale u grupi. Biće teško i protiv Engleske i Slovenije i Danske, ali kvalitetni smo i možemo da prođemo u nokaut fazu - zaključio je Stojić.