01.06.2024.

15:00

Foto: AP/Photo

Sport

Slovenci oprezni pred EURO: Protiv Srbije moramo biti bolji!

"Zmajčeki" će snage odmeriti sa Englezima, Dancima i "orlovima", a već "potpaljen" susret sa četom Dragana Stojkovića Piksija na programu je 20. juna.

Iskusni strateg na klupi Slovenije ističe pred početak priprema nacionalnog tima u Kranju, da će njegovi igrači morati biti mnogo bolji nego što je to bio slučaj u martovskom pripremnom meču protiv Malte (2:2).

Danska, Srbija i Engleska su timovi protiv kojih ne smemo da dozvolimo da izgledamo kao protiv Malte. Zanima me rezultat i kako ćemo izgledati. Pragmatizam je jedan od sjajnih kvaliteta naše vrste. Biću srećan ako i navijači u Nemačkoj budu imali razloga da budu srećni - objasnio je Kek.

Informer

Matjaž Kek

On će sa sobom na pripreme povesti 30 igrača i do kraja će morati da precrta četiri imena. Priliku za to imaće u proverama sa Jermenijom i Bugarskom, a ističe da je srećan zbog plasmana reprezentacije na kontinentalnu smotru.

- Veoma sam srećan što smo na Evropskom prvenstvu, što je fudbal ponovo jedan od sportskih uspeha. Očekivanja su da se prvo dobro pripremimo i odemo u Nemačku sa uverenjem da će se i Slovenija nešto pitati u grupi - rekao je nekadašnji fubaler Maribora.