01.06.2024.

19:55

Foto: Informer

Sport

Imamo tim za osminu finala! Spajić jedva čeka da počne EURO (VIDEO)

Centralni defanzivac Crvene zvezde povratnik je u nacionalni tim posle duže pauze. On je bio standardan u ekipi Dragana Stojkovića Piksija sve dok šest meseci pred Mundijal u Kataru nije doživeo tešku povredu kolena. Ona ga je potpuno izbacila iz koloseka, ali Spajić se vratio i u formu, a onda i u reprezentaciju, fantastičnim partijama u dresu Crvene zvezve u sezoni na izmaku.


Mnogi smatraju da bi Spajić trebalo da dobije mesto u startnih 11, odnosno da bi njegovim iskustvom i čvrstinom reprezentacija dobila stabilnost u poslednjoj liniji tima.


- To je pitanje za selektora, svako od nas sa spiska očekuje da igra, svi imaju želju da doprinesu, da igraju, da budu deo tima. Konkurencija je dobra, hvala Bogu svi smo zdravi, nije situacija kao pred Katar. Teška je grupa, Englezi su među favoritima i za osvajanje, borićemo se za plasman u narednu fazu. Drugo mesto je realnost, imamo opciju i za treće, mnogo razloga za optimizam - poručuje Spajić.

Informer


Reprezentativci će sutra otputovati na mini pripreme u Austriju, a 4. juna očekuje ih duel sa domaćom selekcijom u Beču. Potom će 8. juna igrati prijateljski meč sa Švedskom u Stokholmu, a 11. juna preseliće se u Augzburg gde će biti baza Piksiju i momcima tokom EP.


- Želja mi je da odemo na završni turnir sa samopouzdanjem nalik onom iz kvalifikacija za Katar i da budemo ekipa, tim. Onda imamo šanse, važni su nam i mečevi protiv Austrije i Švedske, pre svega na psihološkom planu. Ubeđen sam da ćemo biti i spremni i motivisani. Nema kalkulacija, bez obzira što ti mečevi neće biti pokazatelji šta sve možemo na Evropskom prvenstvu - podvlači Spajić.


Dotakao se iskusni štoper i problema koji je imao sa kolenom i zbog te povrede je čak pomišljao da okonča karijeru, a sad će biti jedan od aduta "orlova" na EP.


- Uvek sam se vodio time da bi nešto postigao, moraš da daš celog sebe. Svi imaju uspone i padove. Imao sam tešku povredu, ali sam izašao još jači. Nisam odustajao, dao sam celog sebe, drago mi je da ljudi to prepoznaju. Moje je da nastavim tim putem, dajem maksimum i tako doprinesem rezultatima tima - kaže Spajić.


Kompletan razgovor sa Urošem Spajićem možete da pogledate u video ispod.