03.06.2024.

10:50

Foto: profimedia

Sport

Kakav maler! Italijan povredio koleno i ne ide na EP, javnost se obrušila na njegovog trenera!

Neverovatno je kakvi su pehovi zadesili reprezentaciju Italije uoči kontinentalnog turnira. Nakon odluke iskusnog defanzivca Frančeska Aćerbija (36) da se povuče iz tima zbog povrede prepona, stigla je još jedna loša vest za selektora Lučana Spaletija (65).

Skalvini je pokidao prdnje ukrštene ligamente kolena, zbog čega ga očekuje operacija i dugotrajan proces rehabilitacije, a na teren bi mogao da se vrati tek u januaru.

Mladog štopera je ovaj maler zadesio u 84. minutu duela protiv Fiorentine (2:3), u odloženoj utakmici 29. kola Serije A. Van terena je izašao uz pomoć lekarske ekipe, odmah se slutilo da je u pitanju teža povreda, koja je nekoliko sati kasnije i potvrđena.

Da situacija bude još gora, ova utakmica nije imala ama baš nikakav takmičarski značaj za oba tima, niti je mogla da promeni situaciju na tabeli. Baš zbog toga se na meti žestokih kritika našao trener Atalante, Đan Pjer Gasperini (66), jer sportska javnost na Apeninima smatra da nije bilo nikakvog razloga da član "azura" bude u startnoj postavi, niti sve vreme na terenu.

Informer

Đan Pjer Gasperini

Sada ostaje da se sačeka odluka Spaletija. On je već naknadno pozvao Federika Gatija (25) iz Juventusa, a konačan spisak putnika u Nemačku objaviće 6. juna.

Selektor aktuelnog prvaka Evrope od štopera sa trenutnog spiska ima Alesandra Bastonija i Matea Darmijana iz Intera, Alesandra Bonđorna iz Torina, Đanluku Manćinija iz Rome i Rikarda Kalafiorija iz Bolonje, plus Đovanija di Lorenca iz Napolija, koji može da pokrije to mesto.

Podsetimo, Italija je na EP smeštena u grupu B zajedno sa Španijom, Hrvatskom i Albanijom.