03.06.2024.

11:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Vidić pričao Englezima o srpskoj reprezentaciji! Ovo su vrline i mane "orlova"

Poznato je koliko je dubok trag Nemanja Vidić (42) ostavio na Ostrvu, gde je devet sezona bio uzdanica odbrane Mančester junajteda, pa zato i ne čudi što su britanski mediji želeli da čuju i njegovo mišljenje kada je reč o predstojećem EP.

S obzirom da su Engleska i Srbija zajedno u grupi C i snage će odmeriti već na startu (16. juna) na stadionu u Gelzenkirhenu, legendarni defanzivac je analizirao "orlove" i izneo svoja očekivanja od kontinentalnog turnira.

- Srbija je napred dobra, opasna, postižemo veliki broj golova u poslednje vreme. Na Svetskom prvenstvu smo dali čak pet u grupi. Međutim, i primamo mnogo pogodaka. Dve godine su prošle od Katara, a nismo se mnogo poboljšali u pogledu odbrane. To je nešto što moramo da popravimo - rekao je Vidić, a potom dodao:

- Mnogo toga treba da se sredi pred Evropsko prvenstvu, a nadam se da će selektor Piksi to učiniti. I mislim da bi za nas bio uspeh da prođemo grupnu fazu.

Informer

Nemanja Vidić

Čuveni štoper i bivši kapiten "crvenih đavola" dotakao se napadačkih kvaliteta našeg državnog tima, ali izrazio i zabrinutost.

- Imamo nekoliko odličnih pojedinaca, ali problem je što nastupaju u Saudijskoj Arabiji i Turskoj. Ne znam kakvog će fizičkog stanja biti pred EURO, ali to su jako važni igrači za nas, oni koji kreiraju igru i postižu golove - objasnio je Vidić.

Kada je reč o imenima, Nemanja je posebno izdvojio ofanzivce "orlova".

- Naši aduti su definitno Mitrović, Vlahović, Jović, Tadić, Kostić... To momci koji mogu svakome da zatresu mrežu, uvek idu napred. Imamo igrače koji mogu da nanesu ozbiljnu štetu protivnicima - zaključio je Vidić, koji je za srpsku reprezentaciju odigrao 56 utakmica i postigao dva gola.