03.06.2024.

18:22

Foto: EPAIMAGes

Sport

Danci se okupili pred EURO! Selektora Hjulmanda muče povrede!

Reprezentacija Danske okupila se danas u Helsingoru na startu priprema pred odlazak na Evropsko prvenstvo. Četa Kaspera Hjulamnda biće rival Srbije u grupnoj fazi kontinentalnog takmičenja. Bez obzira na to što turnir počinje za nešto više od dve nedelje, Skandinavci su rešili da okupljanje zakažu za ponedeljak. 

Veliki broj navijača dočekao je fudbalere Danske na ulasku u kamp reprezentacije, a medijima se povodom okupljanja obratio selektor Hjulmand. Iskusni strateg imao je razloga za zadovoljstvo pre nekoliko dana kada je objavio spisak igrača, ali je u međuvremenu došlo do određenih zdravstvenih problema. 

Najviše muke Dancima zadaje komandant odbrane - Andres Kristensen. Štoper Barselone već neko vreme vuče povredu, nadali su se Skandinavci da će taj problem biti rešen, ali nije zbog čega se postavlja pitanje u kakvom će stanju doći na Evropsko prvenstvo. 

- Ne postoji garant da ćemo igrače do 16. juna dovesti do toga da igraju svih 90 minuta, ali verujemo da možemo to uspeti. Od Andresa Kristensena moramo da izvučemo najviše, želimo da igra što više, ali ne po cenu da na narednoj utakmici ne može da izađe na teren - rekao je selektor Danske na okupljanju reprezentacije. 

Kristen se je propustio poslednje akcije reprezentacije usled problema sa Ahilovom tetivom. Od 8. marta pa sve do kraja sezone ni na jednoj utakmici nije odigrao više od 70 minuta budući da je povreda teža nego što se očekivalo. 

Danci će u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo odigrati dva prijateljska meča - protiv Švedske (sreda) i protiv Norveške (subota). 

- Postoje igrači kojima je već sada potrebno malo više minuta, a imamo i one koji će morati da uspore u narednom periodu. Ekipa izgleda jako, jako dobro. Velika većina je na pravom mestu, a imamo vremena da i svi drugi budu tamo - rekao je Hjulmand. 

Danci su, kao što već znamo, smešteni u istu grupu sa Srbijom. U prvom kolu - 16. juna, rival Skandinavcima biće Slovenija, potom će igrati protiv Engleske, a u poslednjem kolu grupne faze rival će im biti naša reprezentacija. Taj duel na programu je 25. juna od 21 čas u Minhenu.