03.06.2024.

23:27

Foto: Tanjug/AP

Sport

Bosna sat vremena odolevala rezervnom timu Engleske! "Albioni" pokazali svoju moć i zapretili Srbiji!

Želeli su Englezi u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo da odigraju duel protiv ekipe sa Balkana kako bi se što bolje spremili za okršaje protiv Srbije i Slovenije u Nemačkoj. Da li im je plan uspeo, teško je reći budući da je Bosna i Hercegovina više bila džak za udaranje nego sparing partner... Rezervna postava "albiona" savladali su "zmajeve" sa 3:0 (0:0) u Njukaslu. 

Selektor Engleske odlučio je da večeras šansu ukaže igračima koji su još uvek neizvesni za Evropsko prvenstvo. Očekivanja su opravdali budući da su "albioni" zaslužili ubedljiviju pobedu na "Sent Džejms Parku". Jedini krivac što Bosna i Hercegovina nije doživela potpuni potom je golman - Vladimir Vasilj. 

Nije Sautgejt na teren poslao najbolje što ima - Belingem, Foden, Saka, Voker, Stouns i Rajs bili su van protokola, dok su u finišu meča šansu dobili Kejn, Medison i Griliš. Moć Engleza bila je vidljiva od prvog minuta budući da je i rezervni sastav bio prejak za izabranike Sergeja Barbareza. 

Informer

 

Nizale su se šanse pred Vasiljevim golom, sreća i golman Sankt Paulija održavali su Bosnu i Hercegovinu u životu. Ebereči Eze odigrao je spektakularan meč, a utisak je da bi partijom od večeras ofanzivac Kristal Palasa mogao da obezbedi mesto u timu za Evropsko prvenstvo. 

Golova nije bilo sve do 60. minuta kada je sa "kreča" precizan bio Kol Palmer. Najbolji igrač Premijer lige matirao je Vasilja, a u finišu meča Bosni i Hercegovini presudili su Aleksander-Arnold i Hari Kejn. 

Engleska će biti rival Srbije na startu Evropskog prvenstva - 16. juna u Gelzenkirhenu. Pre toga, "albioni" će se u sklopu priprema sastati sa Islandom.