04.06.2024.

15:01

Foto: Starsportphoto

Sport

Čuveni srpski napadač za Informer! Bićemo drugi u grupi na EP! Još čekam Tadića…

Globtroter srpskog fudbala Andrija Kaluđerović, igrač u 15 zemalja za više od 25 klubova, bio je pre nepune dve godine podrška “orlovima” na Mundijalu u Kataru.

Hoće li i sada, kao fudbalski penzioner i novopečeni menadžer i na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj? Odgovor je više nego interesantan...

- Još tražim ulaznice za EURO, čekam kapitena Dušana Tadića da mi nabavi karte za sva tri meča. Mundijal u Kataru bio je prelepo iskustvo, sinovi su uživali i fenomenalno se proveli. Naravno, povešću ih i u Nemačku, obožavaju fudbal i našu reprezentaciju - ističe u razgovoru za Informer Andrija Kaluđerović, reprezentativac Srbije na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Informer

Kad je naša reprezentacija prethodni put igrala na EURO, Kaluđerović je imao 13 godina...

- Odlično se sećam svake utakmice, a posebno bolnog poraza od Holandije od 6:1. Imali smo mnogo sjajnih igrača, ali nije se završilo dobro.

Informer

Jugoslavija je tada prošla grupnu fazu i stala, a Kaluđerović se nada da su “orlovi” sada spremni za veće domete.

- Nadam se i verujem da ćemo proći grupu, a posle je sve moguće. Favorit je Engleska i to ne samo u toj fazi, već i da osvoji EURO! Uz njih najveće šanse dajem Francuzima. Smatram da smo bolji i od Danaca i od Slovenaca i da je najrealnije da budemo drugoplasirani - kaže bivši as. 

Informer

Jasno je nekadašnjem centarforu Crvene zvezde šta bi Srbija morala da promeni u odnosu na Mundijal u Kataru za bolje rezultate na EURO.


-Moramo da igramo mnogo bolje u defanzivi i nadam se samo da neće biti povređenih kao na Svetskom prvenstvu. Takođe, priželjkujem dobru atmosferu, koja nas nije krasila na poslednja dva velika takmičenja. Uvek smo išli sa nekim problemima i to nam sada definitivno ne treba. Potreban nam je mir, moramo da prođemo grupu, a onda šta nam Bog da. 

Informer


Locirao je Kaluđerović vrline i mane Piksijevog tima.


-Vrline su nam kreativnost i tehnika, posebno u napadu gde imamo Mitrovića, Vlahovića i Tadića, a mane već pomenuta defanziva i brzina. Nemamo mnogo ekstremno brzih igrača, bar ih nismo imali do sada, ali su se pojavili i nadao sam se da će ih Piksi uvrstiti na spisak. Selektoru żelim svu sreću i da mu svi igrači budu zdravi!

Informer

Naša reprezentacija je imala najboljeg strelca EURO 2000, a sada su kandidati da ponove podvig Sava Miloševića Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

- Mislim da Mitar ili Vlahović mogu da ponove Savin uspeh- poručio je na kraju razgovora za Informer Andrija Kaluđerović.