04.06.2024.

19:45

Foto: AP PHOTO

Sport

Kraj u Beču! Srbija izgubila od Austrije u proveri pred EP! (FOTO/VIDEO)

Golove za Austriju postigli su Vimer i Baumgartner u 10. i 13. minutu, dok je strelac jedinog gola za Srbiju bio Strahinja Pavlović u 35. minutu.

Srbija će, kao što je poznato, u grupi na kontinentalnoj smotri biti sa Engleskom, Danskom i Slovenijom, a nakon Austrije, naš nacionalni tim odmeriće snage i sa Švedskom, nakon čega će 16. juna odigrati prvi meč na turniru protiv jednog od favorita za osvajanje šampionata, Engleske.

AUSTRIJA - SRBIJA  2:1 (2:1) (KRAJ)

Strelci: Vimer 10, Baumgartner 13 - Pavlović 35

Grad: Beč.

Stadion: Ernst Hapel.

Kapacitet: 50.865.

Sudija: Antonio Nobre (Portugal).

Žuti kartoni: Arnautović, Poš, Lajmer (Austrija).

AUSTRIJA: Penc - Veber (od 60. Linart), Danso (od 73. Korfeld), Poš - Zajvald, Grilič (od 43. Lajmer) - Vimer (od 78. Entrup), Baumgartner (Viman), Pras, Šmid (od 60. Gril) - Arnautović (od 46. Gregorič).

Selektor: Ralf Rangnik.

SRBIJA: V. Milinković-Savić - Veljković, Spajić (od 46. Milenković), Pavlović - Gaćinović (od 61. Birmančević), Živković, Maksimović (od 43. Ilić), Gudelj (od 61. Samardžić) - S. Milinković-Savić (od 76. Lukić), Tadić (od 46. Mitrović) - Vlahović (od 76 Jović).

Selektor: Dragan Stojković.

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ U BEČU, SRBIJA JE IZGUBILA OD AUSTRIJE!

90. minut - Tri minuta nadoknade.

88. minut - Kamere su uhvatile selektora Srbije besnog zbog jedne odluke sudije.

87. minut - Mitrović je na zemlji! Izgleda da je doživeo nezgodan udarac nakon duela sa Kerfeldom. Podsetimo, napadač Al Hilala imao je povredu zadnje lože zbog čega je bio u trci sa vremenom da nastupi na EP.

84. minut - Slobodan udarac za Ivana Ilića, ali ide to daleko preko gola. Ni blizu nije bio fudbaler italijanskog Torina.

78. minut - Lajmer je izašao sam ispred Vanje, naš golman je nogama uklizao i zaustavio napad. Spasila se Srbija novog gola.

Informer

76. minut - Piksi na teren šalje Jovića i Lukića, izlaze Vlahović i Segej.

72. minut - Mitrović je dobio žuti karton zbog prigovora. Smtrao je da je defanzivac Austrije Poš napravio prekršaj za penal.

67. minut - Fantastična reakcija Strahinje Pavlovića u defanzivi. Štoper Salcburga danas je jedan od najboljih igrača "orlova"!

61. minut - Izlaze iz igre Gudelj i Gaćinović, na terenu su Samardžić i Birmančević.

60. minut - Trostruka izmna u Austriji. Rangnik na teren šalje Linarta, Grila i Vimana, iz igre izlaze Baumgartner, Veber i Šmid.

Informer

55. minut - Nakon kornera Gaćinovića probao je Sergej, ali ide to preko gola golmana Austrije.

48. minut - Opasno je pred golom Srbije, Vimer je bio blizu gola, ali opasnost otklanja Vanja.

46. minut - Ušli su Aleksandar Mitrović i Nikola Milenković, izašli su Uroš Spajić, i Dušan Tadić. I u Austriji promena, umesto Arnautovića na terenu je Gregorič.

Informer

PRVO POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena u Beču! Srbija je očajno krenula, primila je dva gola, ali se vratila preko Strahinje Pavlovića, koji je pogodio za 2:1. Na kraju, naša ekipa odlazi na pauzu sa podnošljivim rezultatom.

43. minut - Mora Maksimović van terena! Ivan Ilić će umesto njega na teren.

Informer

41. minut - Maksimović je nakon jednog sudara završio sa čalmom na glavi. Ovo uopšte ne deluje kao prijateljski meč, već kao vrlo bitan takmičarski!

40. minut - Sudija iz Portugala Nobre progledao je kroz prste Arnautoviću, koji već ima žuti karton. On je udario Veljkovića nakon duela, ali nije dobio drugi žuti karton.

35. minut - Evo gola za Srbiju! Strahinja Pavlović je strelac! Probao je Spajić, pogodio je stativu, Pavlović na pravom mestu za 2:1!

33. minut - Poništen gol Austriji zbog ofsajda. Ali, još jedna očajna reakcija fudbalera Srbije.

30. minut - Tenzije na terenu! Nakon faula Maksimovića, u klinču su se našli Tadić i Vimer!

25. minut - Novi pokušaj za Austriju, ali ovog puta golman Srbije na visini zadatka.

21. minut - Nakon što su Austrijanci dali dva gola, tempo igre je opao. Srbija osim pokušaja Tadića nije imala neku bolju šansu.

16. minut - Prva velika prilika za Srbiju! Tadić je pucao nakon odbitka sa nekih 15 metara, pored gola!

Informer

13 minut - Sprema se katastrofa Srbije! Baumgartner je strelac, 2:0 za Austriju!

10. minut - Vodi Austrija! Pukla je odbrana Srbije, strelac je napadač Volfsburga Vimer!

3. minut - Smušen početak "orlova" u Beču! Ne uspeva Srbija da spoji više od tri dodavanja, sada je Veber dugom loptom pokušao da proigra Šmida, na mestu je bio Strahinja Pavlović. 

1. minut - Utakmica je počela i odmah uzbuđenje pred golom Srbije... Baumgartner i Spajić su bili u duelu, Austrijanci traže penal, ali glavni arbitar Antonio Nobre samo je odmahnuo rukom. 

PRE MEČA

20:43 - Imaće reprezentacija Srbije veliku podršku sa tribina da se naslutiti nakon intoniranja himne. 

20:38 - Marko Arnautović će večeras sa kapitenskom trakom predvoditi Austriju. Fudbaler srpskih korena srdačno se pozdravio sa svim reprezentativcima Srbije. 

20:29 - "Orlovi" su poslednji put protiv Austrije igrali 2017. godine, tada je u Beču naš večerašnji rival slavio sa 3:2. U sastavu Srbije od još uvek aktivnih reprezentativaca bili su - Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović i Mijat Gaćinović. 

20:22 - Dok se sprema duel Austrije i Srbije, naš rival u grupnoj fazi - Slovenija, upisala je pobedu na startu priprema za Evropsko prvenstvo pošto su na svom terenu bili bolji od Jermenije sa 2:1. 

20:16 - Evo ga i grafički prikaz startne postave Srbije! 

20:07 - Selektor Austrije - Ralf Rangnik, odlučio se za sledećih 11: Penc - Vimer, Poš, Danso, Veber - Zivald, Grilič - Šmit, Pras, Baumgartner - Arnautović. Na klupi su još: Balo, Daniluč, Entrup, Gregorič, Grul, Hedi, Kajnc, Lajmer, Lajner, Leval, Lajnhart, Mveno, Kuerfild, Seidl i Vajman. 

19.55 - Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi na teren je izveo sastav kakav dosad nismo imali prilike da vidimo. U prvoj postavi našao se štoper Crvene zvezde Uroš Spajić, kao možda jedno od iznenađenja, a tu su još: Vanja Milinković-Savić, Miloš Veljković, Strahinja Pavlović, Mijat Gaćinović, Andrija Živković, Nemanja Maksimović, Nemanja Gudelj, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić i Dušan Vlahović.

19.50 - Fudbalski savez Srbije objavio je nove dresove u kojima će igrati naš nacionalni tim, a kako oni izgledaju, pogledajte na fotografiji i videu ispod.

19.45 - Dobrodošli na blog uživo posvećen prijateljskoj utakmici Austrija - Srbija. Na ovom linku možete pratiti tekstualni prenos utakmice iz Beča, kao i sve pojedinosti vezane za samu utakmicu.