04.06.2024.

20:08

Foto: Reuters

Sport

"Orlovi", oprez! Slovenci nisu blistali, ali su pobedili! (VIDEO)

Utakmica je odigrana na stadionu "Stožice" u Ljubljani, gde će Slovenci imati i poslednju proveru protiv Bugara. Počelo je dobro po domaćina, pošto je Jan Mlakar atraktivnim udarcem matirao golmana Jermenije i doneo vođstvo popularnim "zmajčekima". Ubrzo nakog toga Jermeni su pripretili u dva navrata, ali nisu uspeli da dođu do poravnanja. Imala je i Slovenija šansu da duplira prednost neposredno uoči odlaska na odmor, međutim rezultat se nije menjao.

Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao gostujućem timu. Jermeni su svoju bolju igru krunisali pogotkom u 56. minutu, strelac je bio Harojan. Ubrzo posle primljenog gola selektor Slovenije Matjaž Kek izvršio je trostruku promenu, a jedan od igrača koji su dobili šansu bio je Josip Iličić. Upravo je veteran u timu Slovenije doneo drugo vođstvo svojoj ekipi posle samo četiri minuta provedenih na terenu.
 

Do kraja su i jedni i drugi imali nekoliko prilika, ali je ostalo 2:1 za domaćina. Slovenija će učešće na Evropskom prvenstvu početi utakmicom protiv Danske (16. jun) u Štutgartu, dok se četiri dana kasnije sastaje sa Srbijom u Minhenu.