05.06.2024.

07:00

Foto: tanjug/ap

Sport

Reakcije nakon pobede nad Bosnom - Englezi besni na svoje reprezentativce! Podeljene loše ocene pred duel sa Srbijom!

Bez mnogo muke reprezentacija Engleske započela je pripreme za Evropsko prvenstvo pošto su u ponedeljak u Njukaslu sa 3:0 savladali reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Iako je rezultatski bilo ubedljivo, "albioni" su mrežu "zmajeva" načeli tek u 60. minutu utakmice što se nikako nije dopalo tamošnjoj javnosti. 

Dan nakon utakmice sa Bosnom i Hercegovinom respektabilni portal "GiveMeSport" podelio je ocene izabranicima Gereta Sautgejta, a rezervni tim koji je nastupao sinoć za Englesku nije se dobro proveo...

Jedini vredni pomena, makar po pisanju tamošnjih medija, bili su Ebereči Eze i Trent Aleksander-Arnold.

Bek Liverpula koji je sinoć nastupao u veznom redu zaradio je devetku uz komentar da je delovao kao jedan od retkih igrača sposobnih da učine nešto za Englesku. Dodaju da je Aleksander-Arnold u finišu utakmice postigao i zasluženi gol za dobru partiju protiv Bosne i Hercegovine. 

Sa druge strane, Eze je dobio osmicu, ali i salvu pohvala. Ističu Englezi da je ofanzivac Kristal Palasa pravio brojne probleme odbrani rivala, izgledao siguran sa loptom i uživao u svom debiju za nacionalni tim. Navodno, Eze je jučerašnjom predstavom obezbedio mesto na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. 

Što se tiče ostalih reprezentativaca - slabo. Najgore je prošao Oli Votkins - četvorka, dok su prelazne ocene zaslužili Mark Guehi, Konor Galger i Džarod Boven. Šesticu za jučerašnju partiju su dobili Džordan Pikford, Ezri Konsa, Luis Dank, Kiran Tripije i Kol Palmer, dok su nešto bolje ocene dobili rezervisti u jučerašnjoj pobedi nad Bosnom i Hercegovinom.