05.06.2024.

13:45

Foto: profimedia

Sport

Porodica navija za Partizan, on za Zvezdu! Pavlović odabrao stranu, mrzeće ga

On je u ponedeljak protiv Ukrajine (0:0) debitovao za reprezentaciju Nemačke. Ušao je u igru u 71. minutu umesto Roberta Andriha i tako upisao prve minute u dresu "pancera". Talentovani fudbaler je nedavno morao da bira, a izbor je pao na Nemačku pre Srbije. Pavlović je u razgovoru za nemački Spox naveo da je i te kako vezan za svoje srpske korene, kao i da navija za Crvenu zvezdu.

- Svi moji u Srbiji navijaju za Partizan, ja sam mešavina. Volim Crvenu zvezdu zbog stadiona. Kada sam u Srbiji, ponekad dođem na stadion. Veoma je lep. Ne znam, teška je odluka. Pa reći ću, neka bude Crvena zvezda. Porodica će me mrzeti zbog toga, ali nema veze - rekao je Pavlović i u trans bacio navijače crveno-belih.

Kada je u Srbiji uživa kod babe i dede.

- Baka i deka žive na farmi blizu Beograda. Trudim se da dođem makar jednom godišnje. Uvek se odmaram tamo, igram sa psima i mačkama. Lepo je, a hrana je najbolja.

Informer

Naravno, nije krio oduševljene posle debitanstske utakmice u dresu Nemačke.

- Ostao sam bez daha, osećaj je nevarovatan. Bilo je neverovatno zabavno.

Debitant u svačionici Nemačke svima nešto otpeva, ali Pavlović još nije prošao inicijaciju.

- Nisu me to još pitali i nadam se da neće. Ako budu tražili, može bilo koja pesma od Helene Fišer koja je lagana. Na primer "Atelmos", 

Priznaje da mu nije bilo lako da odbije Srbiju. 

- Lep je osećaj zbog toga što se Fudbalski savez Srbije baš potrudio oko mene. Odluka nije bila laka, jer imam osećanja i prema drugoj zemlji. Naravno, normalno je, potičem iz Srbije.

Inače, uzor mu je Bastijan Švajnštajger, bivši as Bajerna i suprug Ane Ivanović.

- Švajnštajger me dobro poznaje. Video sam ga na meču sa Ukrajinom. Uvek je zabavno sa njim. Kad sam bio mali, gledao sam treninge Bajerna i dobio autogram od njega. Što se tiče Krosa, on je vanserijski igrač. Tako je smiren sa loptom. Igram fudbal na sličan način, mogu mnogo da naučim od njega.