06.06.2024.

18:03

Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Sport

Engleska bez standardnog člana prve postave na Evropskom prvenstvu!

Iskusni defanzivac kojeg već neko vreme muči povreda lista je ovu vest objavio na društvenoj mreži "X".

"Razočaran sam što nisam izabran da igram za Englesku na Evropskom prvenstvu ovog leta. Uprkos svim naporima, nisam uspeo da prebrodim povredu lista. Možda sam se previše pokušavao da oporavak uspe. Za mene je predstavljanje Engleske najveća čast. To mi znači sve. Ako ne mogu da pomognem timu kao igrač, podržaću ih kao navijač, zajedno sa ostatkom zemlje. Idite i pobedite momci. Sada se vraćam u nadzor medicinskog tima Mančester junajteda kako bih se pripremio za sledeću sezonu", napisao je on.

Megvajer za "gordi albion" debitovao 2017. godine, a do sada je upisao 63 nastupa i  postigao je sedam golova. Učestvovao je na dva Mundijala (2018 i 2022), kao i na prethodnom Evropskom prvenstvu. Poslednjih nekoliko godina bio je standardni član prve postave, čak i kada njegova klupska forma nije bila na visokom nivou.

Informer

Prema njihovim navodima, selektor Garet Sautgejt nije zadovoljan njegovim izdanjima u dresu "građana".

Konačan spisak reprezentacije Engleske biće objavljen sutra. Podsetimo, oni se nalaze u grupi C sa Srbijom, Slovenijom i Danskom. Evropsko prvenstvo u Nemačkoj se održava od 14. juna do 14. jula.