07.06.2024.

11:21

Foto: tanjug/ap

Sport

UEFA pravilo za EURO ne odgovara fudbalskim zvezdama! Moraju da zaborave na omiljene brojeve!

Prema UEFA pravilniku, fudbaleri neće moći da nose brojeve po svojoj želji, jer će svi morati da budu raspoređeni po brojevima od 1 do 26.

Ono što je sigurno, golmanu će biti dozvoljeno da nosi broj jedan, a deluje da je ovo pravilo posebno teško palo igračima u sastavu reprezentacije Engleske.

"Dejli mejl" podseća da će ljubimci navijača prvog rivala Srbije na Evropskom prvenstvu morati da se pomire sa činjenicom da neće nositi voljene brojeve na kontitnentalnoj smotri, pa će Deklan Rajs moratri da se oprosti od 41, Fil Foden od 47 (ovaj broj ima čak istetoviran na vratu), a  Trent Aleksander-Arnold od 66. 

Informer

Podsećamo, selektori imaju rok da najkasnije danas dostave konačan spisak od 26 igrača, a UEFA je omogućila promene pod određenim okolnostima.

Inače, upravo je selektor Srbije Dragan Stojković bio inicijator priče da se poveća broj igrača koji mogu da konkurišu za EP.

Poznato je da igrač može da bude zamenjen ako se ozbiljno povredi ili razboli, ali samo ako timski doktor i Medicinski komitet UEFA potvrde problem da je u pitanju ozbilja situacija koja ga sprečava da se registruje za turnir.

Takođe, igrači mogu da budu zamenjeni sa konačnog spiska pre prvog meča na turniru, a golmani mogu da se zamene pre sledećeg meča na završnom turniru. Trenutno otpisani igrači ne treba da očajavaju, jer mogu da se nadaju naknadnom pozivu u slučaju da neko mora da odustane pre turnira.