07.06.2024.

18:24

Foto: Tanjug/AP

Sport

Matić pali vatru kod Engleza! Pružio podršku precrtanom tandemu pred EURO: Dobra vest za Srbiju što ne idu!

Geret Sautgejt u četvrtak je objavio spisak igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo, a na njemu nema Markusa Rašforda i Džeka Griliša. Ta odluka izazvala je mnogo reakcija u Engleskoj i, utisak je, da "albioni" u Nemačku neće stići u sjajnom raspoloženju.

Naime, engleska javnost nije podržala odluku selektora Sautgejta da precrta Džeka Griliša sa spiska, dok je od ranije bilo poznato da neće računati ni na Markusa Rašforda. Navijači su stali uz nekada standardne reprezentativce, a sada je "ulje na vatru" dolio i bivši član nacionalnog tima Srbije - Nemanja Matić. 

Iskusni vezista izuzetno je cenjen na Ostrvu, on se povodom vesti o spisku Engleza oglasio na društvenoj mreži "X" i tom prilikom pružio podršku Grilišu i Rašfordu. 

"Uvek bih voleo da u timu imam igrače kao što su Markus Rašford i Džek Griliš. Radi se o fudbalerima sposobnim da reše utakmicu jednim potezom. Dobra vest za nas, za Srbiju", poručio je Nemanja Matić na "X-u". 

Budući da Matića prati mnogo navijača iz Engleske njegova objava naletela je na brojne reakcije, a većina Ostrvljana slaže se sa iskusnim vezistom. Podsećamo, Nemanja Matić je tokom karijere dva puta nastupao u Engleskoj, prvo braneći boje Čelsija, a potom i u dresu Mančester junajteda.