08.06.2024.

17:56

Foto: EPAIMAGES

Sport

Šamarčina pred EURO! Slovenija se obrukala pred svojim navijačima, Bugari izbegli poraz u Stožicama!

Nema nikakve dileme da će Srbiji biti pakleno teško u grupi C na Evropskom prvenstvu, ali nakon rezultata tokom pripremnog perioda stiče se utisak da je pred sve četiri ekipe još mnogo posla. Srbija se nije proslavila u Austriji, Englezi su se obrukali pred svojim navijačima i doživeli poraz od Islanda, a negativnu seriju danas je nastavila - Slovenija. Četa Matjaža Keka je na svom terenu u generalnoj probi remizirala protiv Bugarske 1:1. 

Istina, Bugari su kroz istoriju tradicionalno nezgodan rival Slovencima budući da do danas nisu okusili poraz u mečevima protiv "zmajčeka". Uprkos tome, Kekovi izabranici bili su veliki favoriti nakon dobrih igara u 2024. godini, a današnji remi velika je opomena pred početak EURA. 

Informer

 

Slovenci su u Stožicama pružili izuzetno bledu partiju, utisak je, nedovoljnu za evropske standarde. Matjaž Kek je ovoga puta u startnu postavu uvrstio najbolje što ima - Jana Oblaka i Benjamnina Šeška, ali mu ni to nije pomoglo da u generalki upiše pobedu. 

Bugarska je povela posle samo 300 sekundi u Stožicama nakon što je Jaka Biol skrivio penal, a loptu sa kreča u gol poslao Kiril Despodov. Radost gostiju nije kratko trajala pošto je u 14. minutu Andraž Šporar poravnao rezultat i postavio konačnih 1:1. 

Domaći sastav na startu Evropskog prvenstva igra protiv Danske dok će u drugom kolu - 20. juna, Slovenija biti rival Srbiji u Minhenu.