09.06.2024.

09:59

Foto: epaimages

Sport

Tata, brat, sin, unuk, muž... I Nadal! Hit video Španaca pred EURO!

Španci su na poseban i emotivan način najavili početka Evropskog prvenstatva u Nemačkoj, a narator u video poruci bio je upravo Rafael Nadal.

U spotu se pojavljuju porodice najboljih španskih fudbalera, deca, supruge, njihovi roditelji, braća, sestre, prijatelji... 

- Svaki fudbalska utakmica je više od igre. To je zajednički trenutak, veza koja spaja roditelje, decu, prijatelje, parove i porodice. Uz podršku cele zemlje naši igrači idu u Nemačku! Napred Španija! - poručio je Rafa.
 

Fudbaleri Španije na smotri najboljih evropskih selekcija učestovaće 12. put. Kvalifikacije je "furija" završila na prvom mestu u grupi A, sa ukupno 21 bodom, sa sedam pobeda i jednim porazom od Škotske, koja je bila drugoplasirana. Jurišaće Španija na četvrti rekordni pehar evropskih šampiona, pošto se na krov Evrope pela 1964, 2008. i 2012. godine, a više finala EP od Španaca ima samo domaćin Nemačka. na prošlom EURU Španci su u polufinalu izgubili od kasnijeg šampiona Italije posle penala (1:1 - 4:2), a priliku za revanš "azurima" imaće već u grupnoj fazi.

Španci nastup na EP počinju duelom protiv Hrvatske 16. juna u Berlinu od 18 sati, četiri dana kasnije sledi repriza polufinala EURO 2021, kada će u Gelzenkirhenu odmeriti snage sa Italijanima (21.00), a tačku na grupnu fazu staviće u Dizeldorfu 24. juna protiv Albanije.