10.06.2024.

08:59

Foto: tanjug/ap

Sport

Panika u Engleskoj! Kejn zbog Srbije upalio alarm u ekipi

Britanski mediji i tamošnji navijači veoma su zabrinuti nakon što je Srbija u subotu uveče u Stokholmu golovima Sergeja Milinković-Savića, Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića deklasirala Švedsku sa 3:0 u poslednjoj proveri pred Evropsko prvenstvo. Ostrvljani predviđaju krah "Gordog Albiona" protiv ekipe koju predvodi Dragan Stojković Piksi.

Reči Harija Kejna dovoljno govore kakvo je stanje u taboru našeg prvog rivala na šampionatu Starog kontinenta. Poslao je saigračima jasno upozorenje pred start Evropskog prvenstva i meč sa Srbijom 16. juna u Gelzenkirhenu (21.00).

- Ovakvi porazi mogu da budu poziv na buđenje za sve nas. Moramo da shvatimo da neće biti lako kao što ljudi misle. Imamo mnogo posla da odradimo, nekad je potrebno da se razbudiš. Puno je elemenata koje moramo da popravimo, naročito u presingu. Utakmice u grupnoj fazi biće slične kao ova protiv Islanda. Moraćemo da se branimo kvalitetno, naročito od dugih loptu. U napadu treba da budemo strpljivi - poručio je Kejn.

Informer

Hari Kejn promašio je penal za izjednačenje u četvrtfinalu Engleske i Francuske i tako postao jedan od tragičara Svetskog prvenstva u Kataru.

- Bilo je to pravo s*anje. Ali, u fudbalu uvek imaš uspone i padove. Prošlo je skoro dve godine od poslednjeg takmičenja, moramo na to da zaboravimo i da budemo uzbuđeni zbog novog turnira.

Ekipa Gereta Sautgejta na turnir stiže kao najveći favorit, ali je doživela bolno otrežnjenje u duelu sa Islandom, a šamarčina je usčledila kada su videli šta rade "orlovi", a posebno Aleksandar Mitrović. Navijači idu toliko daleko da smatraju da će Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović, razbiti njihovu ekipu. 

Srbija je u grupu C, a rivali će joj biti Engleska, Danska i Slovenija. Prvi meč "orlovi" igraju protiv Engleske u nedelju  od 21.00 u Gelzenkirhenu, na stadionu Šalkea. Dugi meč na prvenstvu sa Slovenijom igra se 20. juna u Minhenu, sa početkom od 15 sati, dok je duel sa Danskom 25. juna u 21 sat, takođe na stadionu "Alijanc arena" u Minhenu.