10.06.2024.

21:31

Foto: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Sport

Francuz želi da ispuni san! Žiru: Voleo bih da završim karijeru sa titulom prvaka Evrope!

Iskusni centarfor osvajao je trofeje u Francuskoj, Engleskoj i Italiji, trijumfovao je u Ligi šampiona, Ligi Evrope, dobitnik je i "Puškaš" nagrade za najboljeg golgetera sveta 2017. godine, bio je prvak sveta sa "trikolirima" 2018, potom je uzeo i Ligu nacija, a sada, za kraj veoma uspešne karijere želi i titulu šampiona Evrope sa nacionalnim timom.

Žiru je u razgovoru za francuske medije istakao da je to jedino o čemu sanja pre nego što se povuče iz reprezentacije, i da bi želeo da se to desi upravo na predstojećem kontinentalnom šampionatu, koje se održava od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj.

- Bilo bi lepo da reprezentativnu karijeru završim sa titulom šampiona Evrope. Samo to mi nedostaje. U fudbalu je sve moguće, a na ličnom nivou bih voleo da dođem do 60. gola jer mi nedostaju samo tri i znam da to mogu da ostvarim - rekao je Žiru za francuski "Telefoot".

Informer

Francuski reprezentativci

Iskusni napadač Milana upisao je 57 golova u nacionalnom dresu i spreman je da nastupi po poslednji put u karijeri.

Kada je reč o predstojećem kontinentalnom šampionatu, Francuska se nalazi u grupi D zajedno sa Holandijom, Poljskom i Austrijom, a prvi meč im je zakazan za 17. jun od 18 časova, protiv austrijske selekcije.