11.06.2024.

23:50

Foto: Tanjug/AP

Sport

Ronaldo pred početak EP: Idemo da pobedimo, to je naš cilj!

Nakon Mundijala u Kataru, činilo se da je fudbalski as zauvek rekao zbogom nacionalnoj selekciji. Međutim, Portugalac je odlučio da nastavi da brane boje "navigatora", te će u Nemačkoj postati jedini fudbaler u istoriji sa šest učešća na kontinentalnim šampionatima. 

Iako je na pragu 40. godine, Ronaldo ne razmišlja o završetku karijere. Naprotiv, i dalje igra na tako visokom nivou, te je neophodan državnom timu.

- Ponosan sam što sam prvi igrač koji će igrati na šest Evropskih prvenstava. Oduševljen sam zbog toga, jer to pokazuje dugovečnost moje karijere. Srećan sam i osećam se privilegovanim što sam ovde da pomognem reprezentaciji da ostvari svoje ciljeve i, naravno, da pokušamo da idemo dalje i pobedimo, što je naš primarni cilj -  rekao je Ronaldo u razgovoru za sajt UEFA. 

- Želim da budem igrač koji pomaže drugima, neko na koga mogu da se ugledaju, vide kao uzor i da budem dobar profesionalac. Volim da radim stvari primerom, kao što obično kažem. Nisam od onih koji mnogo pričaju, umesto toga volim da im pokažem ko sam. I, kada dođe do guranja, kada stvari nisu u redu, morate znati kada da ih disciplinujete, a kada da ih podržite. Ali kada su stvari dobre, morate biti s njima i raditi zajedno. Stil rukovođenja je veoma lični, ali u ovom timu imamo mnogo lidera na svoj način i to je jedan od razloga zašto mislim da smo odlična reprezentacija - smatra Ronaldo. 

Informer

Kristijano Ronaldo

Nekadašnji as Real Madrida sa svojim Portugalom igra u grupi F na predstojećem takmičenju u Nemačkoj, a rivali će im biti Češka, Turska i Gruzja, pa ih svi vide kao sigurne učesnike nokaut runde.