12.06.2024.

07:14

Foto: EPA Images

Sport

Posle tornja, sada im smeta i trava! Švajcarci se žalili UEFI

"Sajdžije", koje su se bojeći špijunaže tražile da se lokalna atrakcija u Štutrgartu privremeno zatvori, sada su otišli korak dalje i uputili žalbu Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) na kvalitet podloge u svom trening kampu.

Informer

Selektor Švajcarske Murat Jakin 

Švajcarci su u ponedeljak stigli u Štutgart, koji će im biti baza tokom EP, a juče su odradili i prvi trening i to na stadionu niželigaša Štutgart Kikersa. Ipak, već na prvom koraku došlo je do problema. Selektor Švajcaraca Murat Jakin je tokom treninga snimljen kako pregleda teren i deluje prilično nezadovoljno zbog njegovog stanja.

Ubrzo posle završenog treninga, Švajcarski savez je uputi pismo UEFA u kojem je izrazio nezadovoljstvo zbog podloge na stadionu. Iz evropske kuće fudbala ponuđeno je alternativno rešenje, odnosno da koriste trening kompleks bundesligaša Šturgarta. Ipak, "sajdžijes" su brzo odustale od takve ideje, jer je procenjeno da će to zahtevati i mnogo duža putovanja. 

Selekcija Švajcarske smeštena je u A grupi zajedno sa Mađarskom, domaćinom Nemačkom i Škotskom. Prvi meč na EP očekuje ih u Subotu u Kelnu, kada će odmeriti snaga sa Mađarima.