12.06.2024.

15:57

Foto: AP PHOTO

Sport

Šiptarske provokacije! Albanci sramno udarili na "orlove" pred EP! (FOTO)

Izgleda da je njima u krvi da provociraju, pa su, osim albanskih zastava, u komentarima objavili i Granita Džaku. Naravno, reč je o poznatom provokatoru poreklom iz Albanije, koji igra za Švajcarsku i koji je u više navrata ulazio u klinč sa našim fudbalerima tokom mečeva na prethodna dva Svetska prvenstva.

Neki od korisnika Instagrama otišli su i korak dalje, pa su kačili kratke snimke (takozvane gifove) one čuvene scene sa stadiona Partizana, kada su šiptarski ekstremisti spustili dron sa zastavom takozvane "velike Albanije". Naravno, nije moglo da prođe bez dvoglavog orla, njihovog simbola, kojim često provociraju naš narod, što je bio slučaj i po dolasku u bazu našeg tima u Augzburgu.

Šta je njima ovog puta tačno zasmetalo, nije poznato, ali u galeriji možete pronaći kako su izgledali pojedini komentari albanskih navijača.

Naravno, našim fudbalerima i navijačima je najbitnije da na ovakve stvari ne nasedaju. Tako je, uostalom, bilo i juče, kada su određene osobe prošle automobilom ispred hotela našeg nacionalnog tima. Jedan od njih otvorio je prozor i pokazao dvoglavog orla ekspediciji "orlova". Kao što se i očekivalo, niko nije reagovao.