13.06.2024.

11:33

Foto: AP/Photo

Sport

Englezi bez nedoumica: Ovde smo kako bismo osvojili EURO!

Napadač Bajerna iz Minhena je za sajt UEFA govorio o privilegiji nošenja kapitenske trake na velikom takmičenju i ambicijama sastava koji predvodi Geret Sautgejt.

- Jako sam ponosan na to. Biti kapiten Engleske i ovim momcima je najveća privilegija za jednog igrača. Igrali smo polufinala, finala, četvrtfinala, pa se nadam da ćemo ovog puta otići do kraja. Kroz dosta toga smo prošli, ali sada smo ovde kako bismo osvojili EURO - rekao je Kejn.

Informer

Kejn na treningu Engleza

Nekadašnji igrač Totenhema je iza sebe ostavio uspešnu sezonu u Bajernu, pa je dobro upoznat sa nemačkim terenima i navijačima.

- Mnogo toga sam naučio iz igre u Minhenu. Nastupanje za takav klub može samo da vam donese dobro i korisno. Konstantan je visoki pritisak i on vas primorava da igrate na najvišem nivou. Stadioni su fantastični, navijači prave sjajnu atmosferu. Neke od najboljih atmosfera kojima sam prisustvovao bili su protekle sezone u Bundesligi - objasnio je Kejn.

Informer

Kejn u dresu Bajerna

Podsećamo, Englezi će prvi susret na Evropskom prvenstvu imati upravo protiv reprezentacije Srbije, a ostali rivali u grupi C su još Slovenija i Danska.

Tamošnji mediji, pre svih "Dejli mejl" već je objavio tekst sa deset najopasnijih igrača na turniru, među kojima je napadač "orlova" Dušan Vlahović dobio visoko četvrto mesto.