13.06.2024.

15:30

Foto: Peđa Milosavljević

Sport

"Orlovi" su svuda! Dva Srbina među najboljim mladim igračima EP

Spisak je sačinila čuvena novinska agencija "Bi-Bi-Si" i ona obuhvata sve igrače koji ne nastupaju u Premijer ligi i škotskom elitnom šampionatu.

Svoje mesto među najvećim talentima "manje poznatih" igrača ostrvskim medijima našli su i štoper Strahinja Pavlović i vezista Lazar Samardžić.

Informer

Strahinja Pavlović

Fudbaler koji sjajno brani boje Salcburga zauzeo je 11. poziciju uz opis da je odrastao gledajući Nemanju Vidića prema kojem je oblikovao svoju igru.

"Pavlović je proveo dve sezone u Salcburgu nakon što su ga doveli iz Monaka. Iz praktičnog razloga će verovatno početi na levoj strani defanzivnije linije Srbije sa trojicom igrača protiv Engleske u nedelju", navodi Bi-Bi-Si.

Velika želja i nesuđeni igrač Juventusa završio je na 22. mestu i označen je kao "naslednik Dušana Tadića".

"Mogao bi da bude rezerva Dušana Tadića na ovom EURO, ali Tadić ima 35 godina pa takva situacija neće trajati još dugo. Proizvod omladinskih ekipa Herte i Lajpciga, prešao je u Udinze pre tri godine i skoro postao igrač Intera prošlog leta. Izvestan je transfer ovog, a nalazi se na listi želja Juventusa, Borusije Dortmund i Brajtona", napisali su Britanci.

Informer

Lazar Samardžić

Kao najbolji označen je hrvatski fudbaler i biser Dinama iz Zagreba Martin Baturina.

Među najboljih deset našli su se i Voren Zair-Emeri (Francuska), Bendžamin Šeško (Slovenija), Brajan Brobi (Holandija), Florijan Virc (Nemačka), Gjorgi Mamardašvili (Gruzija), Johan Bakajoko (Belgija), Georgij Sudakov (Ukrajina), Džamal Musijala (Nemačka) i Žoao Neveš (Portugal).

Podsećamo, sličnu listu sačinio je "Dejli mejl" u kojem je naveo sve najopasnije fudbalere turnira i označio Dušana Vlahovića kao četvrtog najboljeg.